Duplexonderzoek spataderen

Een nauwkeurige diagnose

Een goede behandeling van spataderen begint met een grondige diagnose. Oppervlakkige spataderen zijn eenvoudig te herkennen. Maar als er grotere spataderen zijn, die dieper in het been liggen, dan is nader onderzoek nodig om vast te stellen waar ze precies zitten en hoe we ze kunnen behandelen.

De fleboloog doet dat meteen tijdens uw eerste bezoek aan U-Clinic met het duplexapparaat, een soort echo waarmee we in het been kunnen kijken. Het duplexapparaat maakt de aderen zichtbaar en laat de stroomrichting van het bloed zien. Zo kunnen we de eventuele lekkages en oorzaak van de spataderen opsporen. Ook zien we of er vaten dicht zitten met stolsels en of het diepe adersysteem goed is.
Tijdens dit onderzoek moet u rechtop staan, zodat de vaten zich goed vullen en duidelijk zichtbaar zijn. Het onderzoek is volstrekt pijnloos en onschadelijk en duurt ongeveer tien minuten.

Op basis van dit onderzoek kan de fleboloog een goede diagnose stellen. Aansluitend stelt hij samen met u het behandelplan op.

Het bijzondere van U-Clinic is, dat de behandelend arts zélf het complete proces met u doorloopt, van eerste kennismaking tot en met de nazorg. Een echt persoonlijke aanpak. Lees hier meer over op: Over U-Clinic.

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |