Laat gratis uw huid controleren op 30 mei

22 april 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 vindt van 10.00 tot 13.00 uur de landelijke Huidkankerdag plaats. U-Clinic Westerpark doet mee aan deze campagne. Tijdens deze dag kunt u uw huid laten controleren door onze dermatoloog Tom Stoof.

Huidcontrole

Uw huid wordt geïnspecteerd op mogelijke tekenen van huidkanker. Als u iets aan de huid heeft dat nadere behandeling vereist, krijgt u het advies een afspraak te maken bij uw huisarts. Op een brief voor uw huisarts wordt de locatie van de afwijking aangekruist en een werkdiagnose dan wel een advies beschreven.

Bescherming

Naast de huidcheck krijgt u informatie over hoe u het beste uw huid kan beschermen én zelf controleren. Tom Stoof vertelt hierover: “Het is een goede zaak dat we mensen stimuleren regelmatig hun huid te controleren, om zo huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken. Vroegtijdige herkenning geeft de grootste kans op genezing. Daarnaast zijn bewustwording en preventie belangrijke doelstellingen. We kunnen niet genoeg blijven hameren op de noodzaak van een goede bescherming van de huid tijdens zonnen, recreëren, sporten of werken.”

Over huidkanker

Huidkanker is een chronische ziekte: eenmaal huidkankerpatiënt, altijd huidkankerpatiënt. Huidkanker eist steeds meer slachtoffers. In 2000 overleden in Nederland 470 patiënten aan de ziekte, nu zijn het er jaarlijks ongeveer duizend.

Inschrijving vol

Vanwege grote belangstelling is het aantal beschikbare plaatsen al ingevuld.