De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. De behandeling met de Dermapen is een effecteive en veilige manier om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de opperhuid te beschadigingen.

Hoe werkt het?

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in het oppervlak van de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar “verwonden” de huid gecontroleerd en dus precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Behandeling met de Dermapen heeft drie effecten:

  • Versteviging van de huid en vermindering reliëf: De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, wordt de huid al na enkele behandelingen steviger en gladder. Acnelittekens en rimpels worden geleidelijk minder.
  • Vernieuwing van de huidcellen en zuivering: De celdeling krijgt een enorme boost. Oude dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen.
  • Egalisering van de huidteint: Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden.

Waar helpt de Dermapen bij?

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Grove huidstructuur/ grove poriën
  • Zonbeschadiging
  • Straie/ striemen

Hoeveel behandelingen heeft u nodig? 

De Dermapen wordt tijdens de behandeling in roterende beweging over de huid bewogen. Dit kan als een ‘scherp’ gevoel worden ervaren, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,3- 3 mm en is afhankelijk van uw indicatie. Bij diepere/ medische behandelingen kunnen er puntbloedingen ontstaan, dit is in dit geval een goede reactie van de huid en trekt vanzelf weer weg. Na de behandeling kan de huid, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, 3 à 4 dagen roze/rood van kleur zijn en kan er lichte schilfering optreden. Gedurende het genezingsproces zal de roodheid en schilfering afnemen. Indien gewenst kan de huidtherapeut uw huid direct na de behandeling camoufleren met Lycogel, zodat u uw dagelijkse bezigheden meteen kunt hervatten. Tot slot is het van belang dat u tot en met twee weken na de behandeling uw huid beschermt met zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zo voorkomt u de kans op hyperpigmentaties.

Tijdens en na de behandeling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. De behandelingen worden bij voorkeur in kuurverband aangeboden, 5 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 4-6 weken. Voor deze behandeling geldt: hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sterker het effect. Het behandelplan zal uitvoerig met u besproken worden tijdens het intakegesprek.

Vergoedingen

Wanneer u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling van acnelittekens met de Dermapen vergoed worden door uw zorgverzekering. Het bedrag is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u soms een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Gaat het om een cosmetische behandeling kunt u de prijzen hier bekijken.