dr. Lidian L.A. Lecluse

Dermatoloog

Na het afronden van de opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft dokter Lidian Lecluse als onderzoeksarts Dermatologie gewerkt bij het AMC. In deze periode schreef zij haar proefschrift ‘Psoriasis: implications of biologics’. Van 2009 tot 2014 werkte dokter Lecluse bij het AMC als dermatoloog in opleiding. Aandachtsgebieden hierbij waren chronische huidaandoeningen zoals psoriasis en de chirurgische behandeling van huidafwijkingen. Haar ervaring en specialisme op het gebied van dermatochirurgie bouwde ze verder uit met een stage bij de Mohs Klinieken in Amsterdam tot halverwege 2014.

‘Vergeleken met de hectiek van een groot ziekenhuis is het voor mij als arts én voor patiënten een verademing op onze kliniek aan de Haarlemmerweg. Patiënten hebben een vaste arts en er is gelegenheid om een behandeling toe te spitsen op de persoonlijke situatie van de patiënt. Het is tenslotte mensenwerk en geen lopende bandwerk!’

Dokter Lecluse werkt per oktober 2014 als all-round dermatoloog bij U-Clinic vestiging Westerpark en ondersteunt hier ook de huidtherapeuten bij hun werk. Naast haar werk als dermatoloog heeft dr. Lecluse diverse nevenactiviteiten:

  • Lid van de werkgroep herziening NHG standaard Psoriasis
  • Lid van de Domeingroep ‘inflammatoire dermatosen’ NVDV
  • Lid van de werkgroep Richtlijn Hyperhidrosis’ NVDV
  • Auteur van een tiental publicaties met als aandachtsgebied Psoriasis
Terug naar het team