Voorbereiden op lasertherapie

Wat kunt u zelf doen?

Lasertherapie en lichttherapie werken allebei vanuit het principe dat haartjes of bloedvaten door hun donkerdere kleur meer licht absorberen dan de omliggende huid. Een ervaren huidtherapeut kan de apparatuur zó instellen dat het te verwijderen onderwerp in de huid wél verhit, maar de huid zelf niet. Daarbij gebruiken we diverse extra hulpmiddelen, zoals speciale kleurfilters en cooling gel. Belangrijk is wel een goede voorbereiding van lasertherapie.

In het algemeen geldt bij de voorbereiding van lasertherapie: hoe bleker u bent, des te beter het is. Dan is er immers meer contrast tussen uw huid en de haartjes of adertjes. Blijf dus minimaal zes weken voor de behandeling uit de zon. Moet u toch naar buiten, dek dan de te behandelen huid af met kleding of sunblock factor 30. Natuurlijk gebruikt u in die tijd ook geen zelfbruinende crème. Verwijder voor de behandeling eventuele make-up. Overigens adviseren wij met klem om ook na de behandeling enkele weken direct zonlicht te vermijden. Te veel zonlicht is sowieso niet goed voor uw huid, die ook nog eens extra gevoelig is.

Hoe voelt de behandeling?

Behandeling met laser kan wat pijnlijk zijn. Wij werken met korte lichtpulsen, die voelen alsof iemand een elastiekje tegen uw huid schiet. Na de behandeling voelt uw huid warm of branderig. Er zijn geen ernstige bijwerkingen. Als u merkt dat er blaasjes of korstjes ontstaan, kom dan altijd even langs om het aan de huidtherapeut te laten zien. Een belangrijk voordeel van U-Clinic is dat uw huidtherapie wordt gevolgd en begeleid door ervaren interne dermatologen. Die zitten twee deuren verderop, dus kunnen ze – als dat nodig is – altijd even naar uw huid komen kijken.

Vergoedingen en contact

Hebt u problemen met uw huid, neemt u dan vooral contact met ons op. Een eerste consult bij Cosmedilight is altijd gratis. Zie voor meer uitleg en een overzicht van de verschillende vergoedingen onze pagina ‘Kosten en vergoedingen’.

Naam

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |