Home > Jouw behandeling > Kosten en Vergoedingen

Kosten en Vergoedingen

Je krijgt bij ons uitstekende zorg van betrokken specialisten met aandacht voor jouw persoonlijke situatie. U-Clinic is namelijk een erkende kliniek, gespecialiseerd in de behandeling van ‘intieme’ problemen, zoals aambeien, spataderen en overbeharing. De verzekering ziet ons als een ‘gewoon’ ziekenhuis en geeft dus standaardvergoedingen voor de behandelingen. De tarieven die U-Clinic voor de verzekerde zorg in rekening brengt zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Het eerste consult is altijd vergoed vanuit de basisverzekering!

Als iemand met een serieus probleem uit angst voor de kosten niet naar de dokter gaat, kan dit leiden tot onnodig leed en extra zorgkosten. Daarom houden de verzekeraars de drempel voor de eerste gang naar de dokter of specialist zo laag mogelijk. Dit betekent dat zij het eerste consult volledig vergoeden, als er een verwijzing van de huisarts is. Wel moet je altijd rekening houden met jouw eigen risico!

*Let op: als je verzekerd bent bij Menzis of Anderzorg neem dan even contact met ons op. Wij informeren je dan over de specifieke vergoedingen.

Hoe zit het met andere kosten en vergoedingen?

Over de vergoedingen van de behandelingen kunnen we moeilijk algemene uitspraken doen, omdat elke verzekeraar daar anders mee om gaat. En zelfs binnen één maatschappij bestaan er grote verschillen per polis. De meeste medisch noodzakelijke behandelingen worden wel vergoed. Maar zodra het om mogelijk cosmetische beslissingen gaat, wordt het beleid minder helder. Zo worden sommige spataderbehandelingen niet vergoed omdat ze niet ernstig genoeg zouden zijn en geen gezondheidsrisico met zich meebrengen. Dit geldt ook voor huidtherapie van Cosmedilight, zoals definitief ontharen of camouflagetherapie. Hoewel je bij sommige polissen weer wel een jaarlijks bedrag mag besteden aan dit soort behandelingen.

De prijzen voor deze niet-verzekerde zorg kun je vinden op de pagina over huidtherapie.

En jouw specifieke geval?

We begrijpen dat je met dit soort algemeenheden niet veel opschiet. Daarom adviseren we om bij klachten in ieder geval gebruik te maken van het vergoede eerste consult. Als de specialist een diagnose heeft gesteld, kan hij jou ook direct vertellen welke behandeling zij adviseren. Als je ons dan vertelt bij wie en met welk pakket je verzekerd bent, zoeken wij meteen uit of jouw behandeling vergoed wordt. Je kunt dan zelf beslissen of je verder wilt gaan. Hoe dan ook, bij serieuze medische problemen met gevaar voor jouw gezondheid – dus als niks doen geen optie is – wordt de behandeling altijd vergoed. Dus neem vooral geen risico en kom langs!

Meer informatie over vergoedingen en kosten

Vooraf overleggen over mogelijke kosten en vergoedingen kan altijd. Neem in zulke gevallen contact met ons op.

Passantentarief

De behandelingen bij U-Clinic worden over het algemeen rechtstreeks in rekening gebracht bij jouw zorgverzekeraar. Als je niet verzekerd bent (of niet in Nederland verzekerd bent) geldt het passantentarief. De passantentarieven worden jaarlijks vastgesteld en gepubliceerd op de website.

Klik hieronder voor de passantentarieven van U-Clinic:
Passantentarief U-Clinic 2023