Home > Spataderen > Endoveneuze laserbehandeling

Endoveneuze laserbehandeling

Endoveneuze laserbehandeling is een vrij nieuwe techniek en betekent ‘in de ader’. Bij een endoveneuze behandeling wordt een spatader, door middel van een laserstraal, gekrompen. Deze nutteloze ader wordt daarna zelf door het lichaam afgebroken. De methode is amper invasief, vrijwel pijnloos, en brengt veel voordelen met zich mee.

Plan een gesprek

Hoe pakken wij het aan

Bij een EVLT-ingreep dienen wij bij U-Clinic eerst plaatselijke verdoving toe. Hierna schuift de chirurg een heel dun laserdraadje in de spatader. Vervolgens trekken zij, met de laser het draadje weer naar buiten.

Door de hitte die de infrarode laserstraal produceert, wordt de ader van binnenuit zo verhit dat het bloed stolt den de eiwitten veranderen in een plakkende stof die het vat afsluit. Simpelweg ‘verbrandt’ de binnenkant van de ader, waardoor hij verschrompelt. Deze nutteloze ader wordt dan vanzelf door jouw eigen lichaam afgebroken.

Tijdens het laseren gebruiken we een koelvloeistof om de omliggende weefsels te beschermen. De aders zelf hebben natuurlijk geen zenuwen. Een EVLT is daarom zo goed als pijnloos (op de verdovingsprikjes na dan).

De voordelen

De EVLT-techniek heeft veel voordelen. Het belangrijkste is dat deze behandeling in een poliklinische setting plaatsvindt. Dat betekent dat je niet hoeft te worden opgenomen en je na de ingreep weer gewoon door kunt gaan met je dag.

Maar er zijn nog meer voordelen:

  • 98% van de behandelde venen/spataderen verdwijnt volledig binnen 9 maanden.
  • De kans op terugkerende klachten is maar 2-5%; na drie jaar zijn de resultaten vergelijkbaar met de traditionelere, maar veel zwaardere, behandeling (stripping).
  • Na zes jaar zijn de resultaten zelfs beter dan stripping.
Blog