Home > blog > Hoe ziet het herstel van een spataderbehandeling eruit?

Hoe ziet het herstel van een spataderbehandeling eruit?

Naar huis na het verwijderen van spataderen

Na de behandeling voor spataderen bij U-Clinic kunt u meestal dezelfde dag nog naar huis. Het is echter belangrijk om de instructies van uw behandelend arts nauwgezet op te volgen om een soepel herstel te bevorderen. Dit kan onder meer het dragen van steunkousen omvatten, die helpen om de bloedsomloop te bevorderen en zwelling te verminderen.

Controleafspraak

Een controleafspraak na een spataderbehandeling is van cruciaal belang om het herstel te volgen en eventuele complicaties tijdig te detecteren. Tijdens deze afspraak zal de arts de voortgang van het herstel evalueren, eventuele vragen of zorgen bespreken en aanvullende behandelingen aanbevelen indien nodig. Het is belangrijk om deze afspraak niet te vergeten, aangezien een goede opvolging van de behandeling bijdraagt aan een optimaal resultaat. Maak altijd tijdig een afspraak voor controle om ervoor te zorgen dat je herstelproces soepel verloopt.

Bewegen na een spataderbehandeling

Beweging is essentieel voor een snel herstel na een spataderbehandeling. Het is belangrijk om regelmatig te wandelen en uw benen in beweging te houden om de bloedcirculatie te stimuleren en het risico op complicaties te verminderen. Vermijd echter zware inspanningen en langdurig staan of zitten gedurende de eerste paar dagen na de behandeling.

Meer informatie over de verschillende behandelmethoden voor spataderen

Weer aan het werk

Het is vaak mogelijk om na een spataderbehandeling snel weer aan het werk te gaan, afhankelijk van het type werk dat u doet. Kantoorwerkzaamheden kunnen meestal binnen enkele dagen worden hervat, terwijl zwaardere fysieke activiteiten mogelijk wat langer moeten worden vermeden. Uw behandelend arts kan u hierover adviseren op basis van uw individuele situatie

Veelgestelde vragen over het herstel van een spataderbehandeling

 • Hoe lang moet je steunkousen dragen na een spataderbehandeling?
  Het dragen van steunkousen na een spataderbehandeling kan variëren, maar meestal wordt geadviseerd om ze gedurende enkele weken tot maanden te dragen, afhankelijk van het advies van uw arts.
 • Hoe lang mag je niet douchen na een spataderbehandeling?
  Het wordt over het algemeen aanbevolen om enkele dagen na de behandeling niet te douchen, om de wondjes de kans te geven om te genezen. Uw arts zal specifieke instructies geven met betrekking tot douchen na de behandeling.
 • Hoe lang mag je niet autorijden na een spataderbehandeling?
  Het is meestal veilig om enkele dagen na de behandeling weer auto te rijden, maar het is belangrijk om te wachten tot u zich comfortabel voelt en geen last meer heeft van eventuele bijwerkingen van de behandeling, zoals pijn of zwelling.
 • Kunnen spataderen weer terugkomen?
  Hoewel spataderen kunnen terugkeren, kan een succesvolle behandeling ze aanzienlijk verminderen of elimineren. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en regelmatig controle te laten uitvoeren om eventuele nieuwe spataderen tijdig te behandelen.

Bij U-Clinic streven we ernaar om de best mogelijke zorg te bieden tijdens de spataderbehandeling en het daaropvolgende herstelproces. Ons ervaren team staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen tijdens elke stap van het herstel.

Lees meer over de behandeling van spataderen bij U-Clinic