Home > Spataderen > Duplex onderzoek

Duplex onderzoek

Een Duplexapparaat is een toestel waarmee we met behulp van echo’s in het been kunnen kijken. Het maakt aderen zichtbaar en laat de stroomrichting van het bloed zien. Zo kunnen we de eventuele lekkages en oorzaak van de spataderen opsporen. Ook zien we of er vaten dicht zitten met stolsels en of het diepe adersysteem goed is.

Plan een gesprek

 

Hoe pakken wij het aan?

Een goede behandeling van spataderen begint natuurlijk met een grondige diagnose. Bij U-Clinic loopt de behandelende arts zélf het complete proces met jou door, van eerste kennismaking tot en met de nazorg. Een compleet persoonlijke aanpak.

Een fleboloog onderzoekt met het Duplexaparaat waar de spataderen precies zitten, hoe diep ze zitten, en hoe ze het beste behandeld kunnen worden. Tijdens dit onderzoek sta je rechtop, zodat de vaten zich goed kunnen vullen en duidelijk zichtbaar zijn. Dit onderzoek duurt ongeveer 10 minuten, is volkomen pijnloos en veilig.

Op basis van dit onderzoek stelt de fleboloog de juiste diagnose. Hiermee stellen jullie samen jouw persoonlijke behandelplan op.

Blog