Home > Spataderen > Perforantectomie

Perforantectomie

Bij een perforantectomie wordt een spatader vrij gelegd, afgebonden, en verwijderd. De behandeling duurt ongeveer een uur en je kunt direct weer naar huis.

Plan een gesprek

 

Hoe pakken wij het aan?

Eerst zoekt een U-Clinic arts de spatader op met een de Duplex (een echoapparaat). De ader wordt daarna afgetekend en het gebied krijgt lokale verdoving. Vervolgens maken we een klein sneetje van 0,5 tot 2 cm. Via dit sneetje zoeken we de ader (of perforans) op, deze wordt afgebonden, en doorgeknipt. De oppervlakkige spataderen die ernaast liggen worden verwijderd.

Vervolgens wordt de huid dichtgemaakt met niet oplosbare hechtingen. Deze hoeven niet verwijderd te worden. Over de hechting gaat een steriele hechtpleister, die je er na ongeveer een week zelf vanaf kan halen.

Over de hechtpleister gaat een gaas met een pleister. Dit mag er na 5 uur af. Hierover komen een elastische zwachtel en een elastische kous. De elastische zwachtel kun je na 24 uur eraf halen. Hiervoor kun je de kous even laten zakken, de zwachtel eraf halen en de kous vervolgens weer optrekken. De kous mag er na 5 dagen af, samen met het gaas en de pleisters. Het is wel belangrijk dat je de kous dag en nacht aanhoudt en dat de kous niet nat wordt.

Na de behandeling

We adviseren dat je tot 2 uur na de behandeling niet zelf rijdt.

Blog