Home > Spataderen > Perforantectomie

Perforantectomie

Perforantectomie is een medische ingreep die wordt uitgevoerd om oppervlakkige spataderen te behandelen. Bij U-Clinic bieden we deze procedure aan als onderdeel van onze uitgebreide spataderbehandelingen.

Plan een gesprek

Hoe pakken wij het aan?

Perforantectomie is een chirurgische procedure waarbij de perforerende aderen, die abnormaal bloed van oppervlakkige naar diepere aderen transporteren, worden behandeld. Door deze aderen te sluiten of te verwijderen, kan de terugvloeiing van bloed worden verminderd, waardoor symptomen zoals pijn, zwelling en vermoeidheid in de benen worden verlicht.

Hoe werkt perforantectomie?

Tijdens een perforantectomieprocedure worden kleine incisies gemaakt in de huid, meestal in het gebied rond de enkel. Met behulp van speciale instrumenten worden de perforerende aderen geïdentificeerd en afgebonden of verwijderd. Deze techniek helpt de bloedstroom te normaliseren en verlicht de druk op de oppervlakkige aderen.

Voordelen

Perforantectomie kan verschillende voordelen bieden, waaronder verlichting van symptomen zoals pijn en zwelling, verbeterde bloedcirculatie en een betere algehele gezondheid van de benen.

Nadelen

Hoewel perforantectomie effectief is bij het behandelen van oppervlakkige spataderen, kan het gepaard gaan met risico’s zoals bloeding, infectie en littekenvorming. Het is belangrijk om deze aspecten te bespreken met uw arts voordat u de ingreep ondergaat.

De perforantectomie behandeling

Bij U-Clinic wordt perforantectomie uitgevoerd door ervaren vaatchirurgen en flebologen, met behulp van geavanceerde technieken en apparatuur.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de perforantectomieprocedure zal uw arts een grondig onderzoek uitvoeren om de geschiktheid van de ingreep te beoordelen. U krijgt ook instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de behandeling.

Hoe pakken wij het aan?

Onze gespecialiseerde medische teams zullen de perforantectomieprocedure zorgvuldig plannen en uitvoeren, met aandacht voor uw comfort en welzijn tijdens het hele proces.

Na de behandeling

Na de perforantectomieprocedure wordt u voorzien van instructies voor het herstel thuis, inclusief het dragen van elastische kousen en het vermijden van bepaalde activiteiten die het herstel kunnen belemmeren.

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen van perforantectomie zijn onder meer blauwe plekken, zwelling en ongemak op de plaats van de incisie. Deze symptomen zijn meestal mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen tot weken na de ingreep.

Tarieven

De tarieven voor perforantectomie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de ingreep en de individuele behoeften van de patiënt. Neem contact op met U-Clinic voor meer informatie over de kosten van deze procedure.

Perforantectomie bij U-Clinic

Bij U-Clinic bent u in goede handen voor perforantectomie en andere spataderbehandelingen. Onze deskundige teams streven naar uitstekende resultaten en zorgen voor een persoonlijke benadering van elke patiënt.

Veelgestelde vragen over perforantectomie

 • Hoe lang is de herstelperiode na een spataderoperatie?
  Na een perforantectomieprocedure kan het herstel enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de individuele situatie van de patiënt.
 • Wat mag je niet doen na een spataderoperatie?
  Na een perforantectomieprocedure wordt het over het algemeen aanbevolen om zware inspanning en langdurig staan of zitten te vermijden om het herstel te bevorderen.
 • Hoe lang moet je steunkousen dragen na een spataderoperatie?
  Het dragen van elastische kousen na een perforantectomieprocedure kan variëren, maar wordt meestal aanbevolen gedurende enkele weken tot maanden om de bloedcirculatie te ondersteunen en zwelling te verminderen.
 • Hoe lang niet autorijden na spataderbehandeling?
  Na een perforantectomieprocedure wordt geadviseerd om gedurende enkele dagen tot een week niet te autorijden, afhankelijk van de individuele reactie op de ingreep en het gebruik van pijnmedicatie.

Met perforantectomie biedt U-Clinic een effectieve oplossing voor oppervlakkige spataderen, met een focus op kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. Neem contact met ons op voor meer informatie of een consult.

Blog