Home > Dermatologie > Overmatig zweten > Botoxbehandeling bij overmatig okselzweet

Botoxbehandeling bij overmatig okselzweet

Botox zorgt ervoor dat de zenuwen geen zweet meer kunnen produceren door de zenuwuiteinden te blokkeren. De oksels, voetzolen, en handpalmen het meest geschikt voor botuline-toxine injecties. Een tijdje na de behandeling zijn er weer nieuwe zenuwuiteinden aan de zweetklieren gegroeid en is het effect van de botoxbehandeling weer verdwenen.

Het ondergaan van een botoxbehandeling raden we niet aan als:

  • Je zwanger bent, wilt worden, of borstvoeding geeft
  • Een operatie hebt ondergaan aan je oksels
  • Je Bloedstollingsstoornis hebt
  • Je medicatie gebruikt die invloed hebben op bloedstolling
  • Je spierproblemen hebt
  • Je spierverslappende middelen of antibiotica gebruikt

Plan een gesprek

Hoe pakken we het aan

Tijdens een botoxbehandeling spuit de arts heel precies een kleine hoeveelheid Botox in het afgesproken gebied (oksels, handpalmen, voetzolen, etc.) De arts gebruikt een hele dunne naald, dus je voelt er amper iets van. Verdoving en pijnstillers zijn meestal niet nodig, maar we kunnen je huid wel met een verdovingscrème insmeren als je dat fijn vindt.  Soms wordt er kleurstof gebruikt om te kijken waar je het meeste zweet en de prikjes dus moeten komen. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten en je kunt erna gewoon weer door met je dag. Na 2 dagen mag je weer deodorant gebruiken.

Na de behandeling

Een week na de behandeling zal je merken dat je minder zweet. Na verloop van tijd moet de behandeling herhaald worden.

Er is een kleine kans dat je op een ander deel van het lichaam gaat zweten. Ook kan je wat griepachtige klachten zoals vermoeidheid verwachten een paar dagen na de behandeling. Deze trekken vanzelf weg. Je kunt ook lichte pijn ervaren op de plek van de prikken en de injecties kunnen ook wat omliggende zenuwen blokkeren en het gevoel in de hand verminderen. Dit komt omdat een heel klein deel van de Botox zich kan verspreiden. Deze symptomen verdwijnen wanneer de behandeling stopt.

Blog