Home > Proctologie > Getromboseerde aambei

Getromboseerde aambei

Een getromboseerde aambei ziet eruit als een paarse zwelling aan de anus. Het komt vrij vaak voor en gaat meestal ook vanzelf weer over. Het kan bij sommigen wel voor veel ongemak zorgen.

Plan een gesprek

Wat is het

Een getromboseerde aambei of een anale trombose is een uitpuilende aambei waar een bloedprop in is ontstaan. Een trombose aambei zwelt blauw op en veroorzaakt veel pijn bij de drager. Het ziet eruit als een paarse zwelling aan de anus. Het is mogelijk dat een trombose aambei knapt door de druk van het bloedstolsel en de persoon bloedverlies ervaart. Dit gaat meestal vanzelf over. Als je je dus afvraagt of bloedende aambeien gevaarlijk zijn, is het antwoord over het algemeen nee. Wel zijn bloedende aambeien gevaarlijk wanneer de bloeding niet wil stoppen. Dan kan te maken hebben met overmatig bloedverlies.

Bloed in het toilet

Als je bloed in je ontlasting opmerkt is het vaak het resultaat van bloedende aambeien of scheurtjes in de anus. Er zijn achter nog andere oorzaken voor bloed in de stoelgang zoals SOA’s, infecties of ontstekingen. Wanneer je last hebt van bloed in de stoelgang is het dus aan te raden om eerst naar de huisarts te gaan. De huisarts kan dan samen met jou kijken naar de oorzaak van de bloeding en of het serieus is. Als je vaak bloedverlies ervaart tijdens ontlasting vanwege aambeien is het aan te raden om de ontlasting zacht te houden. Dan hoef je namelijk minder hard te persen en zet je minder druk op de bloedvaten.

Neem contact op

Bij U-Clinic kunnen wij jou helpen met alle soorten aambeien. Neem gerust contact op om samen met ons jouw opties te bekijken. Je kunt na een behandeling meteen weer naar huis.

Welke behandelingen zijn er voor getromboseerde aambei

1 behandeling voor getromboseerde aambei

Blog