Home > Dermatologie > Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis is te herkennen aan de schilferende rode plekken die verschijnen op de huid. Deze plekken kunnen er natuurlijk onprettig uitzien en zelfs jeuken of pijn doen. Je nagels kunnen er minder mooi van worden en zelfs je gewrichten in je handen en voeten gaan pijn doen. Gelukkig kunnen de symptomen van psoriasis meestal goed behandeld worden.

Plan een gesprek

Psoriasis is een huidziekte die vaak voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. De aandoening is niet besmettelijk, maar heeft wel te maken met erfelijke aanleg. Als de aanleg aanwezig is, kan psoriasis spontaan opkomen door een wondje of infectie, geneesmiddelen of stress.

Hoe pakken we het aan?

Psoriasis is meestal meteen te herkennen voor een dermatoloog, maar bij twijfel kan de arts eventueel een klein huidmonster nemen om nader te onderzoeken.

Afhankelijk van hoeveel last je ervan hebt, kan de dermatoloog onder meer een medicinale crème, tabletten, UVB-lichttherapie, zalf of vloeistof aanbieden.

Bij U-Clinic bespreken wij de behandeling eerst uitgebreid met je om samen te beslissen welke therapievorm het beste past bij jouw aandoening en levensstijl. Met behulp van onze begeleiding heb jij de touwtjes zelf in handen.

Welke behandelingen zijn er voor psoriasis

1 behandeling voor psoriasis