Home > Huidverbetering > Acne > Dermapen

Dermapen

De zoektocht naar een jeugdige, gezonde huid kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig biedt moderne medische esthetiek geavanceerde oplossingen, waaronder de Dermapen behandeling. In deze uitgebreide gids duiken we dieper in op de wereld van Dermapen en microneedling, en ontdek je waarom deze behandeling steeds populairder wordt in huidverbetering en dermatologie.

Plan een gesprek

Wat is Dermapen?

Dermapen is een geavanceerde vorm van microneedling, een minimaal invasieve procedure waarbij fijne naalden worden gebruikt om microscopische perforaties in de huid te creëren. Deze microperforaties stimuleren het natuurlijke herstelproces van de huid, resulterend in een gladdere, stralende teint. Dermapen microneedling kan worden beschouwd als een doorbraak in huidverjongingstechnologie.Voor welke aandoening is Dermapen / microneedling effectief?

Voor welke aandoening is Dermapen / microneedling effectief?

Dermapen / microneedling is effectief gebleken voor een breed scala aan huidaandoeningen, waaronder:

 • Grove poriën: Dermapen helpt de huidtextuur te verbeteren, waardoor de poriën minder opvallen.
 • Huidveroudering: De stimulatie van de huid door Dermapen kan de productie van collageen en elastine verhogen, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.
 • Roodheid: Dermapen kan de roodheid geassocieerd met aandoeningen zoals rosacea verminderen.
 • Littekens: Of het nu gaat om acne littekens, operatielittekens of andere littekens, Dermapen kan helpen om de huid gladder en egaler te maken.
 • Striae: Striae, of striae, kunnen vaak verbeteren met behulp van Dermapen microneedling.
 • Pigmentvlekken: Dermapen kan helpen bij het verminderen van ongewenste pigmentatie en het creëren van een meer gelijkmatige teint.

Hoe werkt Dermapen microneedling?

De Dermapen microneedling procedure omvat verschillende stappen:

 1. Consultatie: Tijdens je eerste afspraak zal een ervaren professional je huid beoordelen en je behandeldoelen bespreken.
 2. Reiniging: De huid wordt grondig gereinigd om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
 3. Verdoving: Een topische verdovingscrème wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent tijdens de behandeling.
 4. Microneedling: De Dermapen wordt zorgvuldig over de huid bewogen, waarbij kleine naalden microperforaties creëren.
 5. Nabehandeling: Na de procedure wordt een kalmerend serum aangebracht om de huid te hydrateren en te kalmeren.
 6. Herstel: De hersteltijd is meestal kort, met minimale bijwerkingen zoals roodheid en lichte zwelling.
 7. Resultaten: Na verloop van tijd zul je merken dat je huid steviger, gladder en stralender wordt.

Is de Dermapen behandeling pijnlijk?

Een van de meest gestelde vragen over Dermapen is of de behandeling pijnlijk is. Over het algemeen ervaren de meeste patiënten slechts milde ongemakken, vergelijkbaar met lichte schaafwonden. De toepassing van een verdovende crème helpt om eventueel ongemak tot een minimum te beperken. De behandeling is doorgaans goed te verdragen.

Dermapen / microneedling nazorg

Na de Dermapen behandeling is het belangrijk om enkele eenvoudige nazorgmaatregelen te volgen, zoals het vermijden van directe zonblootstelling en het gebruik van zachte huidverzorgingsproducten. De nazorg is minimaal en de meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten snel hervatten.

Op welke locaties biedt U-Clinic de Dermapen behandeling?

U-Clinic biedt hoogwaardige Dermapen behandelingen aan op verschillende locaties, waaronder Amsterdam. Onze ervaren professionals staan klaar om je te begeleiden naar een gezondere, stralende huid met behulp van deze innovatieve microneedling technologie.

Dermapen behandeling bij U-Clinic

Bij U-Clinic kun je rekenen op een professionele Dermapen behandeling, uitgevoerd door ervaren experts op het gebied van huidverbetering en dermatologie. Onze behandelingen zijn gericht op het behalen van de beste resultaten voor onze patiënten. Wil je meer weten over wat een Dermapen behandeling voor jou kan doen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult.

Dermapen microneedling is een veelzijdige en effectieve optie voor huidverbetering, en U-Clinic staat klaar om je te helpen.

Blog