Home > Proctologie > Anale wratten / Condylomata

Anale wratten / Condylomata

Anale wratten zijn een symptoom van een SOA. De wratten zelf zijn niet gevaarlijk en gaan vaak vanzelf over. De medische term voor wratten op deze plek is genitale wratten.

Plan een gesprek

Anale wratten worden veroorzaakt door het HPV-virus. Dit is een seksueel overdraagbare aandoening. Het is dus belangrijk dat je je partner vertelt dat je genitale wratten hebt. De wratten zelf zijn niet gevaarlijk.

Hoe herken ik anale wratten

Je kunt de wratten vaak herkennen omdat je ze zelf kunt zien. Vaak is dit op of rond de vagina, penis en anus. De wratten zijn meestal grijswit of rozerood en tussen 1 tot 5 millimeter groot. Vaak komen ze in groepjes. Je hebt dus meestal meerdere wratten tegelijk. De wratten kunnen ook binnenin je geslachtsdelen zitten, dan zie je ze niet.

Verdere klachten kun je ook opmerken in de vorm van:

  • Pijn
  • Een branderig gevoel
  • Jeuk
  • Vocht uit de geslachtsdelen

Is het gevaarlijk

Wratten op je geslachtsdelen gaan meestal binnen 2 jaar weg. Ze zijn wel besmettelijk. Ook wanneer de wratten verdwenen zijn kan het HPV-Virus nog in je systeem zitten, waardoor je anderen besmet. De wratten kunnen ook weer tergkomen.

Neem contact op

Heb jij vragen over het behandelen van je wratten, of wil jij een eerste consult met ons inplannen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Bij U-Clinic kijken wij in overleg met jou wat de beste oplossingen zijn voor jouw huidproblemen en hoe we ze op een effectieve manier kunnen behandelen

Welke behandelingen zijn er voor anale wratten / condylomata

2 behandelingen voor anale wratten / condylomata

Blog