MiraDry

MiraDry is een in Amerika ontwikkelde methode die met name wordt gebruikt voor transpiratie onder de oksels. De naam miraDry komt van micro in de term micro radiation en ‘Dry’ het Engelse woord voor droog.

Deze methode is ontwikkeld als een minder ingrijpende methode om overmatig zweten, oftewel hyperhidrose, te behandelen. Hierbij worden de zweetklieren uitgeschakeld met hitte, opgewekt door zwakke, zeer gerichte microgolven met vrijwel blijvende resultaten.

Plan een gesprek

Tijdens MiraDry

Een MiraDry behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Onze dermatoloog zal als eerst met een stift een raster in uw oksel tekenen, om de zweetklieren in kaart te brengen en om de behandeling heel methodisch uit te kunnen voeren. Hierna wordt u plaatselijk verdoofd, zodat jijzelf niks van behandeling voelt. Nu gaat de huidtherapeut aan de slag en plaatst de kop van het apparaat heel precies op het raster onder uw arm, om uw zweetklieren met verhitting uit te schakelen. Je kunt hierbij wat warmte voelen, maar het is door de verdoving verder niet pijnlijk. Na de behandeling worden uw oksels even schoongemaakt en gekoeld. In principe kun je meteen naar huis, maar als je nog even wilt blijven zitten, bieden we graag nog een kopje koffie aan.

Na MiraDry

De bijwerkingen van MiraDry zijn over het algemeen minimaal. We raden het aan om het na de behandeling lekker rustig aan te doen en als het kan niet te veel fysieke inspanning te verrichten. De eerste week kun je wat lichte pijn of zwelling ervaren, maar niks dat paracetamol niet kan oplossen. Je kunt je oksels ook goed koel houden met icepacks. Verder kunnen je armen wat zwaarder of misschien wel ‘vreemd’ voelen, maar dit is normaal en onderdeel van het helingsproces. Als je na een paar dagen rust nog steeds last hebt van bijwerkingen, zoals een ontsteking, blijvende of toenemende roodheid of koorts, dan raden we het aan om even contact met ons op te nemen voor een extra controle bovenop de standaard nacontrole met evaluatie van de resultaten. Jouw tevredenheid is uiteraard onze prioriteit.

Wat kost deze behandeling?

De kosten voor deze behandeling bedragen € 1.500,00. Het intakegesprek van de Miradry bij de dermatoloog is kosteloos.

Blog