drs. Bianka van der Oord
Chirurg-proctoloog - Bussum & Hattem
Opening hours
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
Closed
9:00 am - 7:15 pm
9:00 am - 7:15 pm
9:00 am - 7:15 pm
9:00 am - 7:15 pm
9:00 am - 7:15 pm
Closed

drs. Bianka van der Oord

Chirurg-proctoloog – Bussum & Hattem

drs. Bianka van der Oord werkzaam als chirurg-proctoloog bij U-Clinic. Zij heeft in 1992 haar arts-examen gedaan, om vervolgens 1 jaar in Amerika onderzoek te doen naar pijn bij kanker en de behandeling daarvan. Sinds 2002 is zij chirurg, gedifferentieerd in de gastro-enterologie (maag/darm chirurgie).

Haar opleiding heeft ze gedaan in het Weezenlanden Ziekenhuis te Zwolle én in het AMC. Daarna heeft ze een jaar aanvullend ‘fellowship’ gedaan in Apeldoorn op dit én oncologisch gebied.
In 2003 en 2004 begon Bianka van der Oord een vervolg-opleiding in het AMC tot Chirurg-Intensivist (IC-arts) om meer te begrijpen van alles wat het lichaam aan acties- én reacties heeft op ziekten én op behandelingen, van welke aard dan ook.

Nu werkt ze 3 dagen per week op de IC van het Meander MC in Amersfoort, met als aandachtsgebied de chirurgische patiënt. Daarnaast is ze als chirurg bijna 10 jaar werkzaam geweest (van 2006 – 2015) bij het Heelkunde Instituut Nederland, waar Bianka de persoonlijke aandacht en tijd voor de patiënt met ‘kleinere’ , poliklinisch te verhelpen, chirurgische problematiek heb leren waarderen.

“Nu ben ik blij dit weer te kunnen doen bij de U-Clinic. Ik vind het belangrijk om patiënten te laten begrijpen wat er aan de hand is en hiermee de mogelijkheden en doel van de voorgestelde behandeling uit te leggen en een vertrouwensband op te bouwen.”

Make an appointment

!
!
!
!