Home > kennisbank > Endoveneuze laserbehandeling

Endoveneuze laserbehandeling

Endoveneuze laserbehandeling (EVLT) is een minimaal invasieve behandelingsoptie voor varices, ook wel bekend als spataderen. Varices zijn uitgezette aderen die vaak voorkomen in de benen en die kunnen leiden tot symptomen zoals pijn, zwelling en vermoeidheid.

Tijdens de EVLT-procedure wordt een dunne laserfiber via een kleine huidincisie in de ader gebracht. De laser wordt vervolgens gebruikt om de ader te verwarmen en te sluiten, waardoor de bloedstroom wordt gestopt. De ader wordt vervolgens op natuurlijke wijze afgebroken en opgenomen door het lichaam.

EVLT is een veilige en effectieve behandelingsoptie voor varices, met een hoog slagingspercentage. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en heeft meestal geen verdere complicaties of bijwerkingen. Je kan meestal direct na de procedure naar huis gaan en binnen enkele dagen weer hun je normale activiteiten hervatten.

Een voordeel van EVLT ten opzichte van traditionele chirurgie is dat er geen littekens zijn, minder pijn en minder hersteltijd.

EVLT is een goede optie voor mensen met matige tot ernstige varices die symptomen ervaren en geen goede respons hebben gehad op conservatieve behandelingen zoals kousen dragen of oefentherapie.

Het is belangrijk om te onthouden dat varices kunnen terugkeren na behandeling, dus het is belangrijk om de risicofactoren voor varices te verminderen, zoals overgewicht, roken en langdurig staan ​​of zitten.

Als je denkt dat je varices hebt, moet je jouw arts raadplegen voor een diagnose en een behandelingsplan. EVLT is een van de vele behandelingsopties die beschikbaar zijn en jouw arts zal de beste behandeling voor je specifieke situatie adviseren.