Home > kennisbank > Shave / Excisie Ouderdomsvlekken

Shave / Excisie Ouderdomsvlekken

Excisie van ouderdomsvlekken is een medische procedure waarbij een ouderdomsvlek wordt verwijderd door chirurgische excisie. Ouderdomsvlekken, ook wel bekend als levervlekken, zijn vaak donkerbruine of zwarte vlekken die voorkomen op de huid en die vaak ontstaan ​​door blootstelling aan de zon.

De excisieprocedure wordt uitgevoerd door een dermatoloog of een plastisch chirurg. Tijdens de procedure wordt de ouderdomsvlek verwijderd door middel van een chirurgische incisie. Hierna wordt de wond gehecht.

Excisie van ouderdomsvlekken is een veilige en effectieve behandelingsoptie voor ouderdomsvlekken. Het verwijdert de vlek volledig, voorkomt het terugkeren van de vlek en kan ook esthetisch aantrekkelijker zijn.

De procedure wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en je kan meestal direct na de procedure naar huis gaan. Er is een kleine kans op complicaties zoals infectie of bloeden, maar deze zijn meestal gemakkelijk te behandelen.

Na de procedure kan de huid rood en gezwollen zijn en kan er wat bloed uit de wond komen, dit is normaal en zal snel verdwijnen. De genezing duurt meestal ongeveer 2 weken.

Het is belangrijk om te onthouden dat ouderdomsvlekken kunnen terugkeren na behandeling, vooral als de huid blootgesteld wordt aan veel zon. Daarom is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon door middel van zonnebrandcrème, kleding en hoeden.

Als je denkt dat je een ouderdomsvlek heeft die verwijderd moet worden, moet je jouw arts raadplegen voor een diagnose en een behandelingsplan. Excisie is een van de vele behandelingsopties die beschikbaar zijn en jouw arts zal de beste behandeling voor jouw specifieke situatie adviseren.