Behandeling overmatig zweten met miraDry

Overmatig zweten – hyperhidrose – is een aandoening die optreedt bij ongeveer 3% van alle mensen. Als u deze aandoening hebt, transpireert u (veel) meer dan anderen. Hoeveel last u daarvan hebt, is afhankelijk van allerlei factoren. Wie regelmatig in het openbaar moet spreken zal er anders tegenover staan dan wie altijd in de buitenlucht werkt. Mensen die overmatig zweten kiezen hun kleding op gevoeligheid voor transpiratievlekken en hebben soms zelfs extra kleding bij zich om zich tussendoor te kunnen opfrissen. En we kunnen rustig stellen dat iedereen die lijdt aan hyperhidrose zich wel eens beperkt of ongemakkelijk voelt in het dagelijks leven.

Behandelingen tegen zweten

Er zijn verschillende behandelingen tegen overmatig zweten, waaronder bepaalde medicijnen, crèmes, botoxinjecties en elektrische stimulatie. Als laatste redmiddel is er zelfs een operatieve ingreep (sympathectomie), waarbij de chirurg heel specifieke zenuwbanen doorsnijdt. Sinds enkele jaren is er echter een alternatief: miraDry, met name voor transpiratie onder de oksels. De naam miraDry komt van micro radiation ‘droog’. Dit is een in de Verenigde Staten ontwikkelde methode waarbij de zweetklieren worden uitgeschakeld met hitte, opgewekt door zwakke, zeer gerichte microgolven. Deze behandeling tegen sterke transpiratie is minder ingrijpend dan een operatie en het resultaat is nagenoeg blijvend.

Hoe verloopt de miraDry behandeling?

Een miraDry behandeling is poliklinisch en duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Om te beginnen zal onze dermatoloog met een stift een raster in uw oksel tekenen, om de zweetklieren in kaart te brengen en om de behandeling heel methodisch uit te kunnen voeren. Vervolgens krijgt u een plaatselijke verdoving, zodat u verder weinig van de behandeling voelt. Zodra de verdoving compleet is, gaat de huidtherapeut aan de slag. Hij of zij plaatst de kop van het apparaat heel precies op het raster onder uw arm, om uw zweetklieren met verhitting uit te schakelen. U kunt wat warmte voelen, maar het is door de verdoving verder niet pijnlijk. Na de behandeling zullen we uw oksels even koelen en schoonmaken. U kunt in principe meteen naar huis, maar als u nog even wilt blijven zitten, bieden we u graag nog een kopje koffie aan.

Bijwerkingen behandeling overmatig zweet

De bijwerkingen van de miraDry behandeling zijn gewoonlijk gering. U kunt de eerste week of weken wat last hebben van pijn of een lichte zwelling, maar dat is met paracetamol goed te behandelen. Eventueel kunt u uw oksels nog koelen met ice packs. Verder kunnen uw armen een tijdje wat zwaar of ‘vreemd’ aanvoelen, maar ook dit is onderdeel van het helingsproces. We adviseren u om na de behandeling een weekje rustig aan te doen en als het kan niet te veel fysieke inspanningen te verrichten. Hebt u ook na een paar dagen rust nog steeds last van bijwerkingen, zoals een ontsteking, blijvende of toenemende roodheid of koorts, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. We nodigen u graag uit voor een extra controle. En sowieso is er na drie maanden een nacontrole met evaluatie van de resultaten. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Wat kost de behandeling tegen transpiratie?

Het intakegesprek bij de dermatoloog wordt (eventueel na aftrek van een eigen risico) door de meeste verzekeringen vergoed. Maar helaas vergoeden de verzekeraars de kosten van een miraDry behandeling zelf niet. U-Clinic rekent €1450,- voor een miraDry behandeling. Het resultaat is niet gegarandeerd, maar onderzoek toont aan dat mensen met hyperhidrose na één behandeling gemiddeld ruim 80% minder zweten. Dat is al een enorme verbetering. Mocht uw eerste behandeling onvoldoende soelaas bieden, dan kunnen we eventueel een vervolgbehandeling uitvoeren. Deze kost dan €975,-.

Meer informatie over de behandeling van overmatig transpireren

Hebt u last van overmatig transpireren? In de oksels, of misschien aan uw handen of in het gezicht? Wilt u de miraDry behandeling laten uitvoeren maar weet u nog niet precies of deze behandeling voor u geschikt is? De dermatoloog van U-Clinic in Amsterdam kijkt graag samen met u hoe ernstig het probleem is en wat in uw geval de beste oplossing is. Neem via 085 022 0580 of via deze pagina contact met ons op en plan een afspraak.

miraDry behandeling op afbetaling

Wij willen graag zo veel mogelijk mensen van hun overmatige transpiratie verlossen. Is de miraDry behandeling voor u te kostbaar, dan kunt u eventueel ook in termijnen betalen. Neem hiervoor contact met ons op.

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |