Zweethanden, sterke transpiratie onder de oksels of in het gelaat… het heet officieel hyperhidrose en ongeveer 3% van de mensen heeft er serieus last van. We kunnen overmatige transpiratie op verschillende manieren behandelen. Samen met u bespreken wij een passende aanpak. Bijzondere vermelding verdient ons nieuwe miraDry apparaat voor effectieve, definitieve behandeling van overmatig zweten onder de oksels. Deze behandeling voeren wij alleen uit in onze kliniek in Amsterdam.

Hyperhidrose – een serieus transpiratieproblemen

Overmatige transpiratie is voor veel mensen zo erg dat ze zich belemmerd voelen in hun dagelijks functioneren. Veel van hen kunnen kleding maar één dag dragen en sommigen moeten zelfs gedurende de dag nog eens een schoon hemd of schone sokken aantrekken. En iemand met continu zwetende handen heeft natuurlijk vooral in de sociale en zakelijke omgang (handen schudden) een probleem.

Behandeling van overmatig zweten

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. De meesten zijn van tijdelijke aard. Zoals injecties met Botox, dat gedurende enkele maanden het signaal naar de zweetklieren blokkeert. Het afsluiten van de zweetmondjes met iontoforese (elektrische impulsen) werkt met name goed voor handen en voeten, maar moet elke drie à vier dagen herhaald worden. Een drastische aanpak is de chirurgische ingreep. Zoals een sympathectomie, waarbij de chirurg een zenuw doorknipt. Ook het geheel verwijderen van de zweetklieren in de oksels is een mogelijkheid. Net als bij alle operatieve ingrepen zitten hier risico’s aan en kunnen littekens achter blijven. De nieuwste behandeling van okselzweet is het permanent uitschakelen van de zweetklieren met radiomagnetische straling. U-Clinic werkt als een van de eerste klinieken van Nederland met de methode van miraDry: een effectieve én definitieve remedie tegen overmatig zweten.

miraDry stopt transpiratie definitief

De miraDry-behandeling tegen axillaire hyperhidrose (overmatig okselzweet) voeren wij op onze locatie Westerpark in Amsterdam uit. De behandeling vindt plaats in twee sessies met drie maanden tussentijd. Na de tweede behandeling hebt u gegarandeerd blijvend droge oksels. De van oorsprong Amerikaanse methode is natuurlijk goedgekeurd voor toepassing in Nederland, maar de verzekeraars zijn (nog) niet bereid tot vergoeden. Wij zijn hierover inmiddels met de maatschappijen in onderhandeling. Ook al omdat deze poliklinische methode uitstekend én definitief werkt, geen bijwerkingen kent en ook nog eens veel voordeliger is dan een operatieve ingreep of jarenlange herhaalbehandelingen. Winst voor iedereen, maar vooral voor patiënten die overmatig zweten onder de oksels.

miraDry behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag en bestaat uit 4 stappen:
1. Er wordt met een stift en tijdelijke inkt de huid bij uw oksel gemarkeerd. Er komt een special raster op om de zweetklieren in kaart te brengen.
2. De dermatoloog injecteert het te behandelen gebied met een verdovingsmiddel, om zo weinig mogelijk ongemak tijdens de behandeling te veroorzaken.
3. Zodra de huid verdoofd is, zal de huidtherapeute starten met de miraDry behandeling: de kop van het apparaat wordt met precisie op het raster geplaatst. U voelt dan dat de huid wordt aangezogen. Vervolgens wordt de kop geactiveerd en de huid behandeld met de energie. Dit wordt enkele malen herhaald.
4. Na de behandeling wordt het behandelde gebied schoongemaakt en gekoeld. U kunt vervolgens de normale werkzaamheden hervatten, maar aangeraden wordt om uw armen gedurende enkele dagen niet te zwaar te belasten.

Amerikaanse patiënten zijn enthousiast

Kijk voor informatie over miraDry, met veel ervaringen van patiënten, op miradry.com. De toon is wat Amerikaans naar onze smaak, maar u kunt erop vertrouwen dat dit geen loze praatjes zijn. Dokter Hans Coveliers van U-Clinic voert als chirurg in het VU Ziekenhuis regelmatig de sympathectomie-operatie uit en is dus thuis in dit specialisme. Samen met u kijkt hij naar uw transpiratieprobleem om in goed overleg te bepalen welke behandeling voor u de juiste is.

Kosten

Het intakegesprek bij een van onze dermatologen wordt vergoed door uw verzekering, al brengen sommige verzekeringsmaatschappijen wel een (gedeelte) eigen risico in rekening.
De kosten voor de miraDry behandeling bij U-Clinic zijn € 1450,-. Na de eerste behandeling is het zweten met ongeveer 80% gereduceerd. Mocht u toch nog een behandeling met de miraDry willen dan kost deze behandeling € 975,-.

Het is overigens mogelijk om een betalingsregeling voor de miraDry behandeling te treffen. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u op korte termijn een afspraak om tijdens een intakegesprek met onze specialist te praten over uw transpiratieprobleem? Neem contact op met onze kliniek in Amsterdam via 020-6868655. Ziet u op tegen de kosten maar wilt u wel graag op de hoogte blijven van eventuele vergoedingen in de kosten? Neem ook dan contact op. Wij noteren graag uw gegevens en geven u een bericht zodra de verzekeraars over de brug komen.