De huidtherapeuten van U-Clinic Cosmedilight bieden verschillende peelings aan. Een peeling bevat natuurlijke zuren die er voor zorgen dat de oppervlakkige (dode) huidcellen versneld afschilferen. Daarnaast wordt de deling van nieuwe cellen gestimuleerd. Een peeling kan bij verschillende indicaties worden ingezet:

  • Reinigende werking bij acne
  • Opfrisser van de huid
  • Fijne rimpeltjes
  • Lichte pigmentverschillen

Er zijn verschillende peelings variërend van een lichte peeling, die subtiele resultaten boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft. Tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar een iets langere herstelperiode hebben.

Hoeveel peelings heeft u nodig?

Afhankelijk van het doel van de peeling kan gekozen worden voor een oppervlakkige, middeldiepe tot diepe peeling. Bij oppervlakkige en middeldiepe peelings adviseren wij u gemiddeld 3 tot 5 peelings te ondergaan met een tussenpoos van 3 tot 4 weken. Bij diepe peelings volstaan gemiddeld 1 tot 2 peelings met een langere tussenpoos, welke kan variëren van 4 weken tot een aantal maanden.

Tijdens en na de peeling

Tijdens de peeling kan u een prikkend of branderig gevoel ervaren. De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en mogelijk licht zwellen. Indien gewenst, kan de huidtherapeut uw gezicht camoufleren met Lycogel. Op deze manier valt het niet op dat u een behandeling heeft gehad en kunt u uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.

Na 2 tot 3 dagen kan schilfering ontstaan. De mate van schilfering verschilt per peeling en kan variëren van milde schilfering tot het compleet vervellen van de gehele huid. Deze reacties verdwijnen weer na 3 tot 5 dagen bij oppervlakkige en middeldiepe peeling. Bij diepe peelings kan het afschilferen van de huid 5 tot 7 dagen aanhouden.

Bescherming

Tijdens de gehele behandelkuur dient u uw huid te beschermen met zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zo voorkomt u de kans op hyperpigmentaties.