Bij een perforantectomie zal de arts de ader die verwijderd gaat worden opzoeken met het echo-apparaat (de duplex). De ader wordt afgetekend en de arts zal het traject van de ader lokaal verdoven.

Vervolgens wordt er een klein sneetje gemaakt (meestal 0,5 tot 2cm). Via het kleine sneetje wordt de ader (de perforans) opgezocht, onderbonden en doorgeknipt. De oppervlakkige aderen die er naast liggen worden verwijderd.

De huid wordt daarna met oplosbare hechtingen dicht gemaakt. Deze hechtingen hoeven niet verwijderd te worden. Over de hechting gaat een steriele hechtpleister, deze kunt u er na ongeveer een week zelf vanaf halen.

Over de hechtpleister gaat een gaas met een pleister, deze mogen er na 5 dagen (tegelijk met de kous) vanaf. Hier over komt een elastische zwachtel, deze kunt u er na 24 uur af halen. Hiervoor kunt u de kous even laten zakken, de zwachtel eraf halen en de kous vervolgens weer optrekken.

Ten slot krijgt u een elastische kous aan. Deze mag er na 5 dagen af. Het is wel belangrijk dat u de kous dag en nacht aanhoudt en dat u de kous niet nat laat worden.

De behandeling zal ongeveer een uur duren en u kunt na de behandeling direct weer naar huis. We adviseren dat u tot 2 uur na de behandeling niet zelf rijdt, dus regel een chauffeur voor de terugweg.