Spataderen behandelen

Hebt u erge last van zware benen en pijnlijk opgezwollen aderen? Of u hebt vooral moeite met de esthetische kant van ontsierende spataderen? Wij kunnen uw klachten verhelpen. De behandeling van spataderen kan tegenwoordig poliklinisch gebeuren, en is afgezien van een paar prikjes zeer comfortabel.

Wat zijn spataderen?

Spataderen of spataders zijn zwellingen veroorzaakt doordat bepaalde klepjes in de aderen niet meer goed werken. Het bloed kan daardoor ‘blijven hangen’ in de ader, die steeds verder uitrekt. Er ontstaat een bobbel. Sommige spataders zitten binnen in het been, maar meestal kun je de spataders duidelijk zien zitten.
Spataderen kunnen ontsierend (cosmetisch) zijn en/of allerlei klachten veroorzaken als: vermoeide, rusteloze benen, krampen of opgezette enkels.

In alle gevallen zijn spataderen een gevaar voor uw gezondheid, omdat de bloedstroom ter plekke stagneert. Zo kunnen bloedpropjes ontstaan die elders in uw lichaam (longen, hersenen) zware schade aan kunnen richten.

Diagnose door duplexonderzoek

Spataderen zijn vaak makkelijk te herkennen. Maar omdat er verschillende soorten zijn, is het belangrijk om éérst een gedegen onderzoek te doen om uit te vinden welke behandeling nodig is. Al meteen bij uw eerste bezoek aan U-Clinic zal de arts met een speciale beeld- en geluidsscanner (duplex) uw aderen onderzoeken. Dit duurt ongeveer 10 minuten en is volstrekt pijnloos. Direct daarna stelt de arts samen met u een behandelplan op.

Mogelijke behandelingen van spataderen

Afhankelijk van de aard van de spataderen kan de arts u verschillende behandelingen adviseren. Al deze behandelingen zijn – op een paar verdovingsprikjes na – nagenoeg pijnloos. Al kunnen uw benen wel een paar dagen wat gevoelig zijn.

Als u geïnteresseerd bent in de details van de behandelingen kunt u doorklikken naar:

Vergoedingen spataderbehandelingen

Het eerste consult bij U-Clinic en het duplexonderzoek worden altijd vergoed, mits u een verwijsbrief van de huisarts meebrengt. Wel moet u rekening houden met een eigen risico.

De vergoeding van de behandeling van spataderen hangt af van de aard van uw klachten. Ze moeten ernstig genoeg zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Dat gaat volgens een bepaalde klassering. Uw behandelend chirurg, die bij U-Clinic ook persoonlijk het eerste consult en het duplexonderzoek verzorgt, kan u meestal meteen ter plekke vertellen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ook hier moet u wel rekening houden met uw eigen risico.

Lees er meer over op onze pagina ‘Kosten en vergoedingen’.

Contact

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij leggen u graag alles uit over uw klachten, over de behandeling van spataderen en over uw kans op vergoeding.

Uw U-Clinic voor spataderen

U kunt voor de behandeling van spataderen terecht bij de U-Clinic Bussum, U-Clinic Hattem en U-Clinic Amsterdam.

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |