Home > blog > Professioneel specialist “ontharen”

Professioneel specialist “ontharen”

Een ZBC (Zelfstandig Behandel Centrum) is erkend als ziekenhuis, met het verschil dat men er niet kan overnachten. Er zijn veel voordelen aan een ZBC ten opzichte van het gewone ziekenhuis. Zo zijn er geen wachtlijsten en gaat het er heel persoonlijk aan toe. Als u een verwijskaart van de huisarts hebt, worden de kosten vergoed, net als in de ziekenhuizen. Bovendien staat service bij U-Clinic hoog in het vaandel. De artsen en huidtherapeuten die er werken zijn uiteraard allemaal gediplomeerd. De meesten werken ook in ziekenhuizen.

Vaatchirurg Hans Coveliers is het brein achter U-Clinic. Deze ondernemende Antwerpenaar verhuisde twaalf jaar geleden naar Nederland om in Tilburg in het ziekenhuis te gaan werken. Nadat hij in de loop der jaren heel wat ervaring had opgedaan in diverse ziekenhuizen en ZBC’s in Nederland, opende hij in 2011 in Bussum de eerste vestiging van U-Clinic. Drie jar later opent hij al deze vijfde vestiging. Het concept blijkt dus duidelijk aan te slaan.

In hetzelfde pand is, als onderdeel van U-Clinic, Cosmedilight gevestigd. Hier kunt u onder meer terecht voor definitief ontharen. ‘Het probleem met ontharingsklinieken is dat iedereen die zomaar kan beginnen. Het aanbod is groot. Maar lang niet al die ontharingsklinieken zijn betrouwbaar, met alle gevolgen van dien’, verteld dokter Coveliers.

Bij ons worden de behandelingen uitgevoerd door gecertificeerde huidtherapeuten die in nauw contact staan met de dermatologen. Daarnaast beschikken wij over de modernste apparatuur. Ook werken zij samen met de afdeling transgender van de VU.

Naast zijn werkzaamheden voor U-Clinic, als arts en als directeur, voert Coveliers ook operaties uit in ziekenhuizen in de stad. Een sympathieke Belg met een druk bestaan, maar dat bevalt hem wel, of zoals hij het zelf met een overduidelijk Vlaams accent zegt: ‘We zijn hier niet om niets te doen.’

Bron: Staatskrant Amsterdam-Westerpark