Home > blog > Onrustige moedervlekken: Ik ben wel blij dat ik hem toch heb laten weghalen

Onrustige moedervlekken: Ik ben wel blij dat ik hem toch heb laten weghalen

Celita heeft altijd al veel moedervlekken gehad. Het was haar man hier haar op de hoogte stelde dat eentje regelmatig van vorm aan het veranderen was. Uit voorzorg heeft Celita maar besloten om een afspraak te maken om de moedervlek weg te halen. Ze koos het zekere voor het onzekere.

Onrustige moedervlek?

Ik heb mijn hele leven al heel veer moedervlekken gehad. Ze zitten op mijn gezicht, armen, benen, buik en waarschijnlijk ook op plekken die ik niet kan zien. Ik heb me daarom ook nooit zorgen gemaakt over ze. Mijn moedervlekken waren een deel van mij.

Ik lag met mijn man in bed toen hij naar mijn arm wees en vroeg of die moedervlek er al was. Ik wimpelde hem af en zei ja waarschijnlijk, ik heb er zoveel ik hou ze niet allemaal bij. Het was toen hij meerdere keren een opmerking maakte dat hij groter aan het worden was en er niet zo uitzag als de anderen, dat ik besloot om een arts ernaar te laten kijken.

Doorverwijzing

Na mijn doorverwijzing kwam ik terecht bij U-Clinic met behulp van de huisarts. Hij zei dat als ik veilig wilde zijn, dat ik de moedervlek toch maar zou moeten laten weghalen, omdat hij misschien goedaardig was, betekende het niet dat hij niet kwaadaardig kon worden.

Ik heb meteen een afspraak ingepland en kon gelukkig snel op bezoek bij de kliniek.

Mijn Behandeling

Ik kwam snel aan de beurt bij de kliniek. De arts was heel vriendelijk en vroeg me waarom ik mij zorgen maakte. Ik legde uit dat ik mijn leven lang in de zon heb geleefd e de moedervlek heel snel van vorm en grootte aan het veranderen was en dat de huisarts mijn aanraadde om het maar te laten verwijderen voor de zekerheid. De dokter keek even naar mijn moedervlek en legde toen uit dat ze het eens was met de huisarts en wat voor opties ik had om de moedervlek te verwijderen. Na een kort gesprek kwamen we uit bij simpelweg wegsnijden. Zo zou ik zeker weten dat alle residu van de moedervlek ook werkelijk weg is.

Voor mijn tweede bezoek werd ik tijdelijk naar de behandelkamer begeleid. De arts was even aardig als de eerste keer en legde nadruk op het feit dat het goed is dat ik veiligheid voorop aan het stellen was. Na wat plaatselijke verdoving sneed ze geduldig de moedervlek weg. Hierna testte ze het weefsel om te kijken of alles werkelijk weg was gesneden. De behandeling zelf duurde niet lang en er werd uitgelegd dat ik op een best een klein littekentje over zou houden.

Na de behandeling

Ik liep een korte tijd met een gaasje op mijn arm, maar dat viel mij niet lastig. Ik heb zelf eigenlijk helemaal geen naeffecten gehad van de behandeling. Ik verzorgde mijn wond goed en nu is er amper een litteken te zien. Deze behandeling was ook meer voor mijn gemoedsrust dan omdat het echt nodig was. Ik ben naderhand wel blij dat ik een behandeling ben ondergaan.

“Ik ben naderhand wel blij dat ik een behandeling ben ondergaan.”

Een zeer aangename behandeling

Ik was heel aangenaam verrast met mijn behandeling. Ookal voelde alles niet heel serieus, werd ik nog steeds met respect behandeld en verteld dat ik de juiste keuze aan het maken was. Ik zou in de toekomst zeker weer naar U-Clinic gaan als ik heb nodig heb. Ik raad ook iedereen die twijfelt over een moedervlek het te laten bekijken, want je weet maar nooit of hij goedaardig of kwaadaardig is.