Home > blog > Onzekerheid door acne: Ik ben niet meer bang om mensen aan te spreken

Onzekerheid door acne: Ik ben niet meer bang om mensen aan te spreken

Ivan is 16 jaar en zit nog op de middelbare school. De puberteit kwam bij hem extra zwaar aankloppen, wat zijn zelfverzekerdheid ook heeft aangetast. Na een bezoekje bij onze dermatoloog kan Brandon weer gerust vakkenvullen zonder bang te zijn dat hij word uitgelachen door de mensen om hem heen. 

Ik ben onzeker

Ik ben Ivan en ik heb last van Acne. Ik maak me veel zorgen om wat mensen denken wanneer ze naar mij kijken. In mijn vriendengroep ben ik de grappenmaker, maar ik ben eigenlijk wel heel bang dat er grapjes over mij gemaakt worden. Ik heb al een jaar last van puistjes, bulten en mee-eters. Ik volg heel veel YouTube video’s en lees over huidverzorging, maar niks wat ik probeerde leek te helpen. Uiteindelijk heb ik de moed verzameld om naar mijn moeder te gaan en uit te leggen dat ik heel erg onzeker was geworden. Ik vond mijn gezicht er zo lelijk uitzien met al die puistjes dat ik me vies voelde. Ik schaamde me ook te veel om mensen aan te spreken als ik ze niet kende.

Hulp zoeken

Mijn moeder en zussen hebben mij samen geholpen met het zoeken naar manieren om van mijn acne af te komen. Na veel huidproducten en trucjes geprobeerd te hebben, hebben we toch maar besloten om een paar klinieken op te zoeken voor professionele hulp. U-Clinic leek ons heel begripvol en geduldig met hun behandelingen, dus we hebben besloten om een afspraak in te plannen.

Mijn behandeling

Mijn zus kwam mee naar mijn kliniekbezoek. Ik was nogal nerveus om zelf aan een vreemde uit te leggen hoeveel ik me schaamde, dus ik stelde het wel op prijs. Toen we werden opgeroepen was de mevrouw al meteen heel aardig. Ze zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat mijn probleem volkomen normaal was.

Eenmaal in de behandelkamer heeft mijn zus voor mij uitgelegd wat er precies gebeurde op mijn gezicht en wat voor producten we allemaal al een kans hadden gegeven. De arts was heel begripvol en zei dat ze heel veel van deze gevallen binnenkreeg en dat sommige mensen gewoon een actievere puberteit hebben dan anderen.

Na een kort onderzoek en een paar testjes kreeg ik een paar producten voorgeschreven, na een tijdje zou ik dan terug moeten komen om te kijken hoe mijn huid erop zou reageren.

Na mijn bezoek

Het duurde een paar weken, maar ik begon resultaten te zien. Mijn puistjes werden een stuk minder en ik kon mijn eigen gezicht ook weer echt zien. Ik bleef mijn gezicht in de ochtend en avond wassen en gebruikte de producten zoals mij werd uitgelegd. Na iets meer dan een maand was mijn acne nog minimaal. Ik had ineens vrienden die meer problemen hadden dan ik. Mijn uiterlijk was niet meer mijn beschrijving. Ik heb weer de zelfverzekerdheid om uit mezelf met mensen te gaan praten en schaam me niet wanneer mensen mij op mijn bijbaantje in de supermarkt aanspreken.

Ik zal dit zeker aan mijn vrienden aanraden

Ik ben heel erg verrast van het resultaat en ben heel blij met de dermatoloog die mij heeft geholpen. Ze was heel vriendelijk en stelde me op mijn gemak door te zeggen dat ik niet de enige was met acne. Ik zou mijn vrienden U-Clinic zeker aanraden als zij ook het gevoel hebben dat ze van hun huidproblemen af willen komen.

Ik zou mijn vrienden U-Clinic zeker aanraden als zij ook het gevoel hebben dat ze van hun huidproblemen af willen komen.”