Home > blog > Aambeien laten verwijderen: Ik kan weer zitten zonder een stootkussen!

Aambeien laten verwijderen: Ik kan weer zitten zonder een stootkussen!

Brandon schaamde zich voor zijn aandoening. Toen de pijn van de aambeien de zwaar werd en zijn leefkwaliteit achteruit ging, heeft hij besloten op actie te ondernemen. Na een korte behandeling bij ons op verwijzing van zijn huisarts kan Brandon weer pijnloos door het leven.

Alles doet pijn

Het is niet makkelijk om het toe te geven als man van middelbare leeftijd, maar ik had last van aambeien. Ik weet niet hoe ze zijn ontstaan, maar ze maakten mijn dagelijks leven heel moeilijk. Lopen deed pijn, zitten kon al helemaal niet, en de rode vlekken in mijn wc waren niet bepaald geruststellend.

Het duurde een tijdje voordat ik me erbij neerlegde. Ik heb na weken een stootkussen gekocht op het internet om het zitten wat dragelijker te maken, maar ik schaamde me nog steeds om naar de arts te gaan. Ik heb artikelen opgezocht online en mijn eetpatroon aangepast als poging om mijn aandoening te laten verdwijnen. Soms leek het te helpen en had ik een tijdje rust, maar de aambeien kwamen altijd terug.

Uit ellende toch naar de kliniek

Uiteindelijk heb uit ellende toch besloten om een kliniek op te zoeken. Na een hele lijst pagina’s online te hebben bekeken, heb ik besloten om contact op te zoeken met U-Clinic. De website gaf een indruk dat ze veel afwisten van mijn aandoening, maar ook dat ze begrijpen dat ik niet helemaal comfortabel ben met het onderwerp. Ik had het gevoel dat ik in aanraking was gekomen met een kliniek die mij zou zien als persoon en niet als patiënt.

De behandeling

De eerste keer dat ik bij de kliniek langsging, nam ik mijn stootkussen mee. Geen reden om me te schamen als ze toch weten waarom ik er ben. Mijn naam werd opgeroepen en ik liep met de dokter de behandelkamer in. Hij was heel geduldig en begripvol. Hij nam de tijd om mij op m’n gemak te stellen en snapte heel goed waarom ik me schaamde. We maakten zelfs grapjes tussendoor. Na op een natuurlijke manier te kunnen uitleggen waar ik mee zat en hoeveel invloed het had op mijn dagelijks leven, vroeg de arts mij om op de behandeltafel te gaan liggen. Gelukkig hadden we al wat grappen gemaakt, want anders was de ervaring waarschijnlijk heel onaangenaam geweest. Er werd mij verteld hoe ik precies moet liggen en dat het heel kort zou duren. In alle eerlijkheid was het nog steeds vrij ongemakkelijk, maar ik denk dat je zo een onderzoek niet heel aangenaam kan maken. Nadat ik mijn broek meer omhoog mocht doen en plaats mocht nemen, bespraken we de opties. Uiteindelijk hebben we besloten om ze af te binden.

Een paar weken laten (ik moest vrij nemen), was ik weer bij de kliniek. Ik wist dat ik dezelfde arts zou krijgen, maar was toch blij om een gezicht te zien met wie ik heel normaal over mijn probleem kon praten. Het afbinden zelf duurde heel kort, amper een halfuurtje. Er werd mij aangeraden om de stoelgang voorlopig zacht te houden en dat ik er niks van zou merken wanneer de aambeien ervan af vallen.

Na de behandeling

De eerste paar dagen waren een beetje lastig. Ik had een constante drang om naar de wc te gaan, ookal hoefde ik niet. Na een paar dagen nam dit wel af en op gegeven moment was het onderbuikgevoel compleet verdwenen, Ik kon ondertussen ook weer zitten en lopen zonder pijn en ongemak. Ik denk dat de aambeien ondertussen wel zijn verdwenen, maar ik ben niet zelf gaan kijken, dus ik kan het mis hebben.

Een positieve ervaring

Mijn ervaring was heel positief. Het schaamtegevoel dat ik had voor mijn aandoening werd heel serieus genomen, maar we konden er gelukkig toch nog om lachen. Ik denk dat ik zonder arts die mij als individu beschouwde de behandeling een stuk onaangenamer zou vinden. Ik werd op mijn gemak gesteld en merkte ook amper iets van de behandeling zelf. Ik raad U-Clinic zeker aan bij mensen zoals ik die zich schamen voor hun aandoening en graag wat begrip ervaren.

“ Ik werd op mijn gemak gesteld en merkte ook amper iets van de behandeling zelf. “