Home > blog > Overmatig Zweten: Geen toilettasje meer nodig

Overmatig Zweten: Geen toilettasje meer nodig

Chantal heeft sinds haar puberteit al last van overmatig zweten. Ze heeft altijd een hele actieve levenstijl gehad en merkt daarom ook veel van haar aandoening. Ze kan ook geen dunne kleren dragen uit angst dat ze erdoorheen zou zweten. Na een avond Googlen heeft ze de U-Clinic MiraDry behandeling gevonden en is op afbetaling behandeld.

Last van zweetplekken

Ik heb altijd al last gehad van overmatig zweten. Na de puberteit werd het ook heel moeilijk te verbergen. Ik hield als kind heel veel van mijn korte mouwen en lange broeken. Simpel, maar je kon er nog makkelijk in bewegen. Helaas werden korte mouwen een bron van onzekerheid. Toen ik zag hoe erg de donkere vlekken onder mijn armen waren, probeerde ik er eerst omheen te leven. Ik stak mijn hand niet op in de les, liep rond met een spuitbus deo, en had op een bepaald punt zelf inlegkruisjes in mijn oksels gelegd om zweetvlekken te voorkomen. Het hielp ook niet dat ik tot vandaag de dag heel sportief ben geweest; nog meer reden om te zweten.

Ik heb mijn probleem met overmatig zweten op mijn eigen manier aangepakt Nu ik op kantoor werk heb ik het mezelf aangeleerd om altijd en toilettasje bij me te hebben voor het geval dat het net iets te warm is. Regelmatige trips naar de wc om me op te frissen zijn iets waar ik niet zonder zou kunnen. Ik word nog steeds nerveus van het handenschudden voor een meeting, wat niet bepaald helpt tegen zweethandjes, maar ik heb ermee leren leven.

Van interesse tot overtuiging

Het was een late-night Google-search die mij in aanraking bracht met U-Clinic. Soms zoek ik kleine hacks op om het leven als een vrouw met een transpiratieprobleem makkelijker te maken. Ik kwam terecht op de pagina van MiraDry. In mijn nieuwsgierigheid heb ik de pagina maar gelezen. Lezen veranderde in interesse en interesse veranderde in overtuiging. Na wat tijd te hebben doorgebracht op de kostenpagina heb ik mijn laptop maar dichtgeklapt en dacht ik het ook daarbij te laten. Zo gaan de meeste avonden op het internet wel.

De volgende paar dagen kon ik de MiraDry maar niet uit mijn hoofd krijgen. Niet omdat het zo’n geweldig innovatief product is, ik weet helemaal niks over klinieken en hun behandelingen, maar omdat mijn probleem misschien zo makkelijk opgelost zou kunnen zijn. Na een weekje piekeren heb ik toch maar besloten om even te bellen om te kijken wat mijn opties zijn hoe het nou zat met afbetalen. Blijkbaar kon dat voor deze behandeling in termijnen.

De behandeling

Een eerste afspraak was vrij snel ingepland en na een weekje wachten stond ik al op de stoep van de kliniek. Ik werd verwelkomd door een hele aardige arts die de tijd nam om te luisteren naar de problemen die ik ervaar met mijn aandoening. De arts maakte duidelijk dat botox ook een effectieve methode zou kunnen zijn voor het behandelen van mijn hyperhidrose, maar ik was gefocust op de MiraDry. Ik hoefde niet helemaal te stoppen met zweten, ik wil het gewoon onder controle hebben. Na wat te hebben gesproken over hoe MiraDry zelf niet wordt verzekerd en hoe ik het zou kunnen betalen in termijnen, werd er een datum voor mijn behandeling ingepland.

Ik werd begroet door dezelfde arts toen weer terugkwam naar de kliniek. Eerst tekende hij een met een stift wat in mijn oksels en gaf mij een plaatselijke verdoving. Ik moest eventjes wachten tot het inkickte, maar uiteindelijk plaatste hij het apparaat onder mijn arm. Het voelde warm aan, geen pijn, maar merkt wel dat er iets aan de hand is. Na ongeveer een uurtje waren we klaar. De arts koelde mijn oksels en maakte ze schoon. Na nog even napraten over de verzorging mocht ik meteen weer naar huis.

“Het was fijn om samen met de arts naar mijn opties te kunnen kijken, ik voelde me begrepen.”

Na mijn behandeling

De eerste paar dagen na mijn behandeling waren mijn oksels heel gevoelig en wat gezwollen, maar niks dat ik niet aankon. Het werd me ook verteld dat ik dit kon verwachten na de behandeling. Het was wel moeilijk om me in te houden met het sporten. Vooral met de Dam tot Damloop zo binnenkort.

“Ik ga veel makkelijker door het leven.”

Zeker aan te raden

Na een paar weken te hebben kunnen genieten kan ik met trots zeggen dat de behandeling een succes was! Ik kan gewoon gaan joggen zonder dat het lijkt alsof een emmer water over me heen is gegooid. Ik ben ook een stuk minder afhankelijk van mijn toilettasje. Ik hoef alleen in de ochtend deodorant te spuiten en dan zit ik voor de rest van de dag gebakken! Ik heb ondertussen ook mee kunnen doen met de Dam tot Damloop en het voelde zelfs verfrissend om zo in de wind te rennen zonder rekening te houden met hoeveel ik zou zweten. Ik kan weer korte mouwen en dunne stoffen dragen, dus ik kan weer een hele andere kledingstijl gaan ontdekken. Ik ben heel tevreden met mijn behandeling bij U-Clinic.