Home > Dermatologie > Atheroomcyste > Excisie Atheroomcyste

Excisie Atheroomcyste

De behandeling van een atheroomcyste is heel simpel. Wij raden het aan om langs te komen wanneer de cyste niet ontstoken is. Zo kunnen wij namelijk de gehele cyste weghalen en de kans dat het terugkomt zwaar verminderen. Is je cyste wel ontstoken? Dan kunnen wij hem nog steeds verwijderen.

Plan een gesprek

Hoe pakken wij het aan

Eerst stelt een van onze dermatologen een diagnose met het blote oog. Je kunt talgkliercyste op meerdere plekken in de huid vinden, maar de meest voorkomende zijn je hoofd, nek, gezicht, borst, en rug. Als de cyste ontstoken is wordt er een andere behandeling aangeraden dan wanneer hij niet ontstoken is. In ieder geval raden wij het aan om het te laten verwijderen, vooral als je er last van hebt.

Wanneer de ingreep in ingepland krijg je een plaatselijke verdoving toegediend. Vervolgens wordt het gebied schoongemaakt en gedesinfecteerd. We verwijderen de cyste dan inclusief de wanden om toekomstige ontstekingen te voorkomen.

Wanneer hij ontstoken is

Bij een ontstoken atheroomcyste openen we de cyste onder plaatselijke verdoving, zonder de wanden te verwijderen. We drukken dan de talgklier leeg en laten de wond ook open. Zo kan de ontsteking tot rust komen en kan de cyste op een later moment compleet worden verwijderd.

 

 

Blog