Peeling

Een peeling is een huidbehandeling waarbij natuurlijke zuren zoals glycolzuur, amandelzuur of melkzuur worden gebruikt om oppervlakkige dode huidcellen versneld af te schilferen. Hierbij wordt de vernieuwing van cellen bevorderd en een zachte, stralende huid zichtbaar.

Peelings kunnen worden ingezet bij:

  • Acne
  • Fijne rimpeltjes
  • Lichte pigmentverschillen
  • Of simpelweg een huidopfrissing

Plan een gesprek

Hoe pakken wij het aan?

Onze huidtherapeuten bij u-Clinic Cosmedilight bieden een selectie verschillende peelings aan. Deze kunnen oppervlakkige peelings zijn met korte herstelperiodes en subtiele resultaten, tot dieptepeelings met opmerkelijk duidelijke resultaten en een iets langere herstelperiode. Een middeldiepe peeling is natuurlijk ook een optie.

Elk persoon is natuurlijk anders, maar we kunnen wel een beeld geven van wat je kunt verwachten van de behandeling en herstelperiode.

Bij oppervlakkige en middeldiepe peelings adviseren wij gemiddeld 3 tot 5 peelings met een tussenperiode van 3 tot 4 weken. Bij de wat diepere peelings zijn 1 tot 2 behandelingen, met een tussenperiode die kan variëren van 4 weken tot een paar maanden. Dit is allemaal afhankelijk van het doel van de peeling en de staat van de huid.

Tijdens de peeling

Tijdens de peeling kunt u een licht prikkend of branderig gevoel ervaren, dit is volkomen normaal. Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien en licht zwellen. Je kunt kiezen om de huidtherapeut deze verschijnselen te laten bedekken met Lycogel. Dit is een water- en veegbestendige crème die, terwijl het de verschijnselen bedekt, de huid voedt en beschermt. Zo kunt u gewoon doorgaan met uw dag, zonder dat iemand ziet dat u een behandeling bent ondergaan.

Na de peeling

2 tot 3 dagen na de peeling kan de huid beginnen met schilferen. De hoeveelheid schilfering verschilt per peeling van milde schilfering tot complete vervelling van de huid. Dit is natuurlijk het regeneratieproces. De vervelling verdwijnen na 3 tot 5 dagen bij een oppervlakkige en middeldiepe peeling. De diepere peelings kunnen een hersteltermijn van 5 tot 7 dagen verwachten.

Bescherming

Tijdens het hele kuurproces is het aangeraden om de huid te beschermen met zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger om hyperpigmentatie te voorkomen. Het is natuurlijk aangeraden om standaard deze zonnebrandtip ook na de kuur dagelijks te volgen om de huid stralend en jong te houden.

Blog