Home > Huidverbetering > Couperose > M22 IPL-laser en lichttherapie

M22 IPL-laser en lichttherapie

IPL-laser en lichttherapie is een mechanische beschadiging van de verzwakte bloedvaten. Wanneer het bloed in het vaatje eenmaal gestold is en de vaatwandjes verzwakt zijn, doet je lichaam zelf het opruimwerk.

Plan een gesprek

Voor de behandeling

Voor de behandeling vragen wij jou om 6 weken voor de behandeling de zon en zelf-bruinende crèmes te vermijden. Bescherm je huid ook met SPF 50 zonnebrandcrème.

Hoe pakken wij het aan

Bij U-Clinic gebruiken wij laser en lichttherapie (IPL) bij een couperose behandeling. Door de rode kleurstof (hemoglobine) in de bloedvaten wordt de laserstraal of lichtflits geabsorbeerd en gaat het bloed zelf stollen. Het bloedvaatje functioneert hierdoor niet meer en word dan vanzelf door het lichaam opgeruimd. Deze behandeling is het meest effectief op lichtere huidskleuren.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid een beetje rood zijn, maar de meeste vaatjes zijn wel direct weggetrokken. In sommige gevallen blijven er wat donkerder gekleurde vaatjes over; deze zijn goed en trekken vanzelf weg. Probeer na de behandeling zo min mogelijk in de zon te komen om de vorming van pigmentvlekken te voorkomen. Je hebt namelijk een erg gevoelige huid na een IPL-behandeling.

Resultaten zijn snel zichtbaar. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig, van 1 tot 3, met een interval van 3 weken, om een optimaal resultaat te bereiken. In ieder geval laat een enkele behandeling couperose al verminderen.

Lycogel

Onze huidtherapeuten kunnen de behandelde huid voor je camoufleren met Lycogel zodat je gewoon door kan gaan met je dag. Lycogel is een crème die de huid actief verzorgd met voedingsstoffen, hydratie en zuurstof en ook nog alle oneffenheden bedekt.

Blog