Home > Huidverbetering > Overbeharing > Lasertherapie behandeling voor overbeharing

Lasertherapie behandeling voor overbeharing

Hier bij U-Clinic gebruiken wij Intense Pulsed Light (IPL) om haar permanent te verwijderen. Dit kan gebeuren bij bovenbenen, bovenlip, en meer gebieden. De laserbehandeling richt zich op de melanine van het haar, en is dus niet effectief op blonde, grijze, of rossige haren. Deze mensen raden wij elektrisch epileren aan.

Plan een gesprek

Hoe pakken wij het aan

Bij IPL wordt zichtbaar licht met een heel hoge energie wordt in een korte flits op de huid gericht. Een deel van het licht dringt door tot in de lederhuid (de dermis), en wordt daar bijna alleen opgenomen door de donkere kleurstof (het melanine) van de haar en het haarzakje (de haarfollikel). De energie van het opgenomen licht wordt omgezet in warmte. Op deze manier worden de haarzakjes zodanig beschadigd dat de haar niet meer kan groeien.

De lichtflitsen duren maar een onderdeel van een seconde en bij iedere flits raken we een groot aantal haren tegelijkertijd. Deze methode gaat dan ook snel en we kunnen grote gebieden van het lichaam in één sessie behandelen. Afhankelijk van de haarkleur, haardikte, haardichtheid en uw huidskleur kiezen we voor een bepaald apparaat. Na de behandeling kun je wat lichte zwelling ervaren, dus hier moet je wat rekening mee houden.

Neem contact op

Heb jij interesse in het laten laseren van je haren zonder dat het allemaal terug groeit? Zoek gerust contact met ons op en wij kijken samen met jou wat de beste optie is.

Blog