Home > Proctologie > Aambeien > Chirurgische verwijdering aambeien

Chirurgische verwijdering aambeien

Het wegsnijden van aambeien wordt ook wel een hemorroidectomie genoemd. Dit is een behandeling waarbij het overtollige weefsel van uitgebreide weefsel wordt weggesneden. Je mag dezelfde dag nog naar huis.

Plan een gesprek

Voor de behandeling

Het is belangrijk om je voor te bereiden voor de behandeling. Je mag tot 6 uur voor de behandeling normaal eten en drinken. Hierna mag je niks meer innemen (ook geen snoep). Drinken mag nog wel, maar hou het bij appelsap, water, thee, of koffie zonder melk.

Twee uur voor de opname mag je niks meer innemen, ook geen kauwgom. En slokje water bij medicijnen of het tandenpoetsen mag nog wel.

Hoe pakken wij het aan

Eerst wordt het overtollige weefsel weggesneden. Hierdoor ontstaat er een kleine wonde of meerdere kleine wondjes die vooral in je anus liggen. Een deel van het weefsel laten we achter om de anus weer af te kunnen sluiten. De wond geneest meestal al binnen een paar weken.

Na de behandeling

We plannen een afspraak over ongeveer 6 weken in. Hierna krijg je wat pijnmedicatie en een laxerend middel voorgeschreven. We raden het aan om niet zelf naar huis te gaan na de behandeling. Bij bloedverlies kun je wat absorberend- of maandverband gebruiken.

Blog