Home > Proctologie > Marisken > Chirurgische verwijdering Marisken

Chirurgische verwijdering Marisken

Een mariske hoeft niet altijd behandeld te worden. De meeste ingrepen zijn daarom ook cosmetisch. De behandeling worden verricht onder lokale verdoving.

Plan een gesprek

Voor de behandeling

Wij hebben graag dat je van tevoren dat je aangeeft welke medicijnen je op het moment gebruikt, vooral als er bloedverdunners tussen zitten.

Hoe pakken wij het aan

De behandeling zelf is heel simpel. Eerst krijg je een lokale verdoving ter plaatse van de mariske. Vervolgens wordt het weefsel weggesneden en gehecht met oplosbare hechtingen.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je dezelfde dag nog naar huis. We raden het natuurlijk wel aan dat je niet alleen naar huis gaat. De eerste paar dagen na de behandeling kan je wat napijn en pijn bij de ontlasting ervaren, daarom raden wij het aan om het op zijn minst 2-4 dagen rustig aan te doen. Tegen de pijn mag je 2 x 500 mg paracetamol slikken. Als je nog steeds pijn ervaart kan onze arts extra pijnmedicatie voorschrijven.

Houd de anus verder goed schoon en spoel het een paar keer per dag onder de koude douche (zonder zeep) als je een branderig gevoel ervaart. Als de hechtingen er niet vanzelf uitvallen, worden ze na 7-10 dagen verwijderd.

Blog