Home > blog > Verjonging met peeling

Verjonging met peeling

Peelings behandeling. Wég met dode huid. Een peeling-behandeling is dé manier om uw huid nieuwe energie te geven en te stimuleren zichzelf te vernieuwen. Onze huid groeit namelijk van binnen naar buiten. Er komen aan de binnenkant steeds nieuwe, verse huidcellen bij, terwijl de huid aan de buitenkant als het ware afslijt. De hele dag door verliezen we dode huidcellen, en tijdens het wassen en douchen verwijderen we versneld dode cellen van ons huidoppervlak. Veel huidproblemen hebben te maken met een verstoring van dit natuurlijke proces. Huidcellen vernieuwen niet snel genoeg, of dode huid wil niet loslaten. Een oplossing is peeling.

Wat is peeling?

‘Peeling’ betekent letterlijk ‘pellen’. Net zoals je een vrucht pelt, verwijder je handmatig het bovenste laagje van je huid. Bij een peeling-behandeling gebruikt de cosmetisch specialist crème-achtige middelen die bepaalde natuurlijke zuren bevatten. Welke precies, dat ligt aan de aard van het probleem, de staat van de huid en het gewenste resultaat.

Voor welke huid is een peeling-behandeling?

Meestal is een peeling vooral bedoeld voor het gezicht. Het is erg belangrijk om dit op een professionele manier te doen, want de huid is een gevoelig orgaan. Het is de kunst om nét voldoende huid te verwijderen om effect te sorteren, maar niet zoveel dat diepere huidlagen beschadigen. Een peeling-behandeling gaat dan ook altijd gepaard met een zorgvuldig onderzoek van je huid. Hoe is de conditie? Heb je een dikke huid of juist een heel dun velletje? Moet alleen het gezicht behandeld worden of – bijvoorbeeld bij een peeling tegen acne – betreft de peeling ook andere delen van het lichaam, zoals rug en schouders?

Wat is het nut van een peeling?

Er zijn verschillende redenen om een peeling te doen. Bij U-Clinic doen we zowel puur cosmetische peelings als behandelingen met een medische aanleiding. Medische redenen om een peeling uit te voeren hebben vaak te maken met acne. De bovenste huidlaag zorgt voor verstoppingen van talgkliertjes, wat weer tot ontstekingen kan leiden. Met een peeling-behandeling kunnen we de dode huid verwijderen zodat verstoppingen opgelost worden en de huid zichzelf kan herstellen. We stellen het nu wat eenvoudig voor en het werkt niet bij alle soorten acne, maar soms kan een peeling uitstekende resultaten opleveren.

Cosmetisch effect

Naast een medische aanleiding kan een peeling ook cosmetische voordelen opleveren. Door het verwijderen van oude huidlagen komt een jongere, frissere huid tevoorschijn, met vaak wat minder rimpeltjes. Ook pigmentvlekken kunnen minder worden door een peeling-behandeling. Al is er bij een cosmetische peeling wellicht geen medische noodzaak, de behandeling kan er toch zeker voor zorgen dat de cliënt zich stukken beter voelt!

Peeling-behandeling met een dermatoloog

Net zoals een opticien bij oogziekten doorverwijst naar een oogarts, zo zullen ook de cosmetische specialisten van U-Clinic bij het geringste vermoeden van een medisch probleem altijd de mening van een dermatoloog vragen. Het voordeel van de peeling-behandelingen bij U-Clinic is dat er binnen de kliniek óók een dermatoloog aanwezig is. Zo voorkomen we dat we pure symptoombestrijding plegen bij huidaandoeningen die vragen om een medische diagnose en behandeling. Voor meer informatie over dit onderwerp kijkt u op onze site bij Peelings Behandeling.