Home > blog > Mijn ingegroeide teennagel: Elke stap die ik zet is nu een opluchting

Mijn ingegroeide teennagel: Elke stap die ik zet is nu een opluchting

Herbert had al jaren last van ontstekingen en pijn. Hij heeft een actieve levensstijl met name door zijn vrouw die wel van een wandeling houdt. Na een hoop porren hebben zij en zijn vrienden Herbert weten over te halen om met een kleine ingreep nooit meer last te hebben van zijn grote teen. Simpel!

Pijn bij elke stap

Ik heb er al een aantal jaren last van. Ik voel het wanneer ik mijn schoenen aandoe, wanneer ik mijn voet neerleg op de vloer, en het meest wanneer het ontstoken is en het niet uitmaakt of ik sta of lig. Het is verbazingwekkend hoeveel impact een teennagel kan hebben op je kwaliteit van leven.

Toen ik nog jong was en in dienst zat is lopen nooit een probleem geweest. Zelf was ik in mijn privéleven ook heel actief. Ik ben daarom ook getrouwd met een schat van een vrouw die nog steeds geen nee zegt tegen een stevige wandeling. Helaas hou ik haar niet meer zo goed bij. Dit is niet vanwege mijn conditie, maar omdat lopen gewoon te veel pijn doet. Mijn teennagel groeit namelijk regelmatig naar binnen toe. Het is bij te houden met een nagelknipper, maar vaak vergeet ik dat en kom ik erachter wanneer het te laat is. Ik vind het heel jammer dat ik niet meer zo vaak kan wandelen met mijn vrouw of mijn vrienden. Ze maken grappen over dat we niet meer in dienst zitten en dat ik het rustig aan mag doen, maar dat is helemaal niet het probleem. Mijn teen doet gewoon zo’n verschrikkelijk pijn!

Toch maar een behandeling overwegen

Mijn maatjes zeggen al een hele tijd dat ik gewoon een soort operatie moet ondergaan en de hele nagel weg moet halen als ik er zo een last van heb, maar dat nam ik nooit serieus. Het was mijn vrouw die na een potje klagen de iPad in mijn hand duwde. Blijkbaar heeft ze gezocht naar manieren om mijn probleem op te lossen en kwam terecht bij U-Clinic. Om heel eerlijk te zijn stond ik er helemaal niet voor open, zo’n operatie. Maar mijn lieve vrouw heeft het initiatief genomen om een afspraak in te plannen en me mee te slepen naar de kliniek.

De behandeling

Niet lang nadat we contact hadden opgenomen, kond ik al op bezoek gaan bij de kliniek. We werden gegroet door een hele aardige receptioniste en zaten met een kopje thee in de wachtkamer tot mijn naam werd opgeroepen. Gelukkig mocht mijn vrouw mee naar binnen, want ik ben niet zo goed in verwoorden. De arts liep me mijn schoen uitdoen om het probleem te bekijken. Gelukkig was mijn nagel deze keer niet ontstoken, want hoe erop werd gedrukt was niet heel plezant. Het was meteen duidelijk dat ik een ingegroeide teennagel had, dus veel hoefde ik niet uit te leggen. Ik maakte duidelijk dat ik mijn teennagel er niet helemaal vanaf wilde hebben, maar dat als het écht moest ik er wel open voor zou staan.

De arts maakte toen duidelijk dat dat helemaal niet nodig zou zijn en dat ik zelfs meerdere opties heb waarbij ik mijn nagel gewoon mag houden. Na even heen en weer te hebben gesproken hebben we samen besloten om mijn nagelplaat te versmallen. Ik hou dus gewoon mijn teennagel, hij is alleen smaller zodat hij niet in mijn huid groeit.

Kort na mijn eerste bezoek kon ik weer terugkomen voor de behandeling. Ik mocht plaatsnemen op de behandeltafel en werd plaatselijk verdoofd. Ik heb niet heel goed opgelet, omdat ik het niet wilde zien, maar het was zo voorbij. Ik heb er zelf helemaal niks van gevoeld. Voor de nazorg werd mij verteld dat ik mijn voeten hoog moet houden om nabloeding te voorkomen.

Na de behandeling

Na drie weken warden de hechtingen weggehaald. Ik kon ondertussen al wel een stuk beter lopen, maar nadat die hechtingen weg waren voelde ik me een heel ander persoon. Ik kan weer gewoon wandelen met mijn vrouw en heb nu zelfs weer joggen met een paar vrienden opgepakt om in beweging te blijven.

“Ik kan weer de levensstijl oppakken die ik door mijn aandoening had opgegeven.”

Zeker aan te raden!

Ik ben heel tevreden met mijn behandeling bij U-Clinic. Ik heb misschien niet zelf gebeld, maar ze waren heel begripvol en namen mij mee in elke stap. Het voelde niet alsof ik naar de dokter ging, maar naar een persoon die mij wilde helpen. Ik heb de kliniek al aangeraden bij mijn vrienden en hoop dat de artsen nog veel meer mensen zoals ik kunnen bijstaan.