Home > blog > Weg met die Couperose! Het verhaal van Leonie

Weg met die Couperose! Het verhaal van Leonie

Leonie heeft al jaren last van couperose. Ze vond dit er simpelweg niet mooi uitzien en besloot voor jaar 45ste verjaardag een behandeling in te plannen. Lees hieronder haar ervaring bij U-Clinic. 

Mijn Couperose

Ik kreeg rond mijn 30ste last van couperose. Ik ben altijd heel erg bewust geweest van hoe ik eruitzag en vond dit dus geen positieve ervaring. Ik heb altijd een gevoelige huid gehad, maar droeg toch make-up, omdat ik er gewoon mooi uit wil zien. Couperose schijnt door alles heen en verpest waar ik de hele ochtend voor in de spiegel heb gezeten. Mijn familie en vriendengroepje maken ook steeds meer opmerkingen over mijn rode neus en wangen, en dat het lijkt alsof ik dronken ben. Ik hou wel van een grapje, maar ik neem mijn uiterlijk heel serieus. Daarom heb ik besloten om mezelf voor mijn 45ste verjaardag te belonen met een behandeling om van die couperose af te komen.

Waarom U-Clinic?

Ik heb wat rondgevraagd bij vriendinnen die wat werk hebben laten doen. Ze raadden natuurlijk allemaal hun eigen kliniek aan, maar ik hoefde geen hele fanfare rond mijn behandeling. Het was mijn schoonzus die U-Clinic aanraadde toen ik dit zei. Ze heeft nooit zelf cosmetisch werk laten doen, maar haar man heeft daar zijn melanomen laten weghalen en kon blijkbaar niet ophouden over hoe vriendelijk en professioneel ze waren. Uit vertrouwen heb ik maar besloten om een afspraak in te plannen bij deze kliniek. Als het eerste consult me niet zat kon ik natuurlijk gewoon niet doorgaan met de behandeling zelf.

De behandeling

Ik was ruim op tijd voor mijn eerste consult en dronk wat thee terwijl ik wachtte tot mijn naam werd omgeroepen. Uiteindelijk was het zo ver en werd ik door een hele vriendelijke arts begroet. Ze ging al een gesprek met me aan voordat we in de behandelkamer waren en mijn couperose kwam op een natuurlijke wijze omhoog. Ik legde uit dat het een puur cosmetische ingreep was voor mij en dat ik er gewoon een beetje klaar mee was. Samen hebben wij gekeken naar alle opties die er zijn op mijn aandoening te behandelen en hebben besloten om te gaan voor wat voor mij de meest effectieve oplossing was. Dit was EVLT-lasertherapie. Ik dankte de dokter voor haar tijd en we plande de behandeling in.

Een korte tijd later stond ik weer op de stoep van U-Clinic. Na te werden opgeroepen en een korte wandeling naar de behandelkamer, werd mij gevraagd om plaats te nemen op de behandeltafel. Ik kreeg wat plaatselijke verdoving en de behandeling zelf leek niet lang te duren. Ik voelde hier en daar wel wat ongemak, maar ik begrijp dat werken met een laser wel wat gevoel achterlaat. Na de behandeling bespraken we de nazorg en kon ik weer op weg.

Na mijn Behandeling

Mijn gezicht was wel iets gezwollen na de behandeling, maar dat was te verwachten. Na verloop van tijd kon ik zien dat de couperose werkelijk minder werd. Er werd mij verteld dat het wel 9 maanden kan duren totdat je volledige resultaten ziet, dus ik kijk er positief naar uit. Inmiddels is mijn couperose genoeg verminderd om weer make-up erover te kunnen dragen zonder dat het al teveel doorschijnt.

Mijn ervaring

Ik heb een zeer aangename ervaring gehad en raad deze kliniek ook aan bij mijn vriendinnen en familie. De artsen waren heel aardig, ik mocht zelf meebepalen in mijn behandeling, en ik werd behandeld met gevoel van professionaliteit. Als ik in de toekomst besluit om mezelf weer te belonen met een behandeling weet ik zeker dat ik weer bij U-Clinic zal komen aankloppen.

“Als ik in de toekomst besluit om mezelf weer te belonen met een behandeling weet ik zeker dat ik weer bij U-Clinic zal komen aankloppen.”