Behandeling tegen aambeien

Niemand spreekt graag over anale aandoeningen, zoals aambeien. Toch hebben miljoenen patiënten last van pijn en bloedingen rond de anus. Ze blijven er vaak mee rondlopen, omdat ze er niet over willen beginnen bij de huisarts. Dat is jammer, want aambeien zijn in de meeste gevallen heel eenvoudig, snel en zonder veel lichamelijk ongemak te behandelen.

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn eigenlijk heel nuttige zwellichaampjes helemaal aan het eind van de endeldarm, ongeveer twee centimeter boven de anus. Zij helpen de kringspier om de darm goed af te sluiten. Iedereen heeft aambeien, die in de meeste gevallen ongemerkt hun werk doen. U merkt ze pas op als u er last van krijgt. Geïrriteerde, gezwollen aambeien kunnen gaan bloeden en jeuken. Wat ook kan gebeuren is dat aambeien verdwijnen maar dat de uitgerekte huid wel in de weg blijft zitten in de anus in de vorm van flapjes. We spreken dan van ‘skin tags’ of Marisken.

Klachten bij aambeien

De meest voorkomende klachten bij aambeien zijn: helder rood bloedverlies, slijmafscheiding, jeuk, pijn, branderigheid in en rond de anus, het uitzakken van weefsel uit de anus en problemen met de stoelgang. Denk aan loze aandrang en het gevoel dat er ontlasting achterblijft. Aambeien leveren dus vooral ongemak op, zoals pijn bij het zitten, staan en fietsen, en bloedvlekken in beddengoed en kleding. Maar verwaarloosde aambeien kunnen ook tot ernstiger kwalen leiden, zoals open wonden bij de anus. Onnodig, want met name in een vroeg stadium kost de effectieve behandeling van aambeien de ervaren proctoloog van U-Clinic maar een paar minuten.

Behandeling tegen aambeien

Behandeling van aambeien

Als u met anale klachten bij ons komt, neemt de behandelend arts eerst ruim de tijd om met u te bespreken wat er precies aan de hand is. Hij (of zij) zal proberen vast te stellen hoe ernstig de

klachten zijn. Afhankelijk van de grootte en de positie van de aambeien zal hij – weer in overleg met u – de vervolgstappen bespreken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om direct ter plekke de aambeien te behandelen. Behandeling van aambeien met onze moderne technieken is minder ingrijpend en pijnlijk dan veel mensen denken. U kunt meestal direct weer naar huis.

Vergoedingen en contact

Het eerste consult met de proctoloog van U-Clinic wordt altijd vergoed door de verzekeraar, mits u een verwijsbrief van de huisarts meeneemt. Wel kan het voorkomen dat u een deel eigen risico moet betalen. Dat hangt van uw polisvoorwaarden af. Lees er meer over op onze pagina ‘Kosten en vergoedingen‘.

Behandeling tegen aambeien. Overigens kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen met vragen. Over uw klachten, over de behandeling en over uw kans op vergoeding. Ons team staat voor u klaar. U-Clinic is er voor ú!

Naam

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |