Home > blog > Donsharen op bovenlip verwijderen

Donsharen op bovenlip verwijderen

Zo nu en dan komt er een moeder met haar dochter met het verzoek om het meisje te ontharen.

In principe zijn wij er natuurlijk om onze klanten te helpen. Toch zullen wij niet altijd aan alle verzoeken voldoen. Zo ontving ik laatst een moeder met een jong meisje dat duidelijk nog in de puberteit was en last kreeg van dons op de bovenlip. Zij wilde dat wij de storende overbeharing direct zouden weg laseren.

Nog even wachten

Op zich was het geen probleem, want het meisje had een mooie blanke huid en donker haar. Toch adviseerde ik moeder en kind nog even te wachten. Ten eerste uit medisch-technisch oogpunt. Het is weinig nuttig om te ontharen als nog niet duidelijk is hoeveel haar er uiteindelijk zal groeien. Dat beetje dons was nog makkelijk te epileren of eventueel wat te bleken. Bij laserepilatie was de kans best groot dat er na enkele weken opnieuw haartjes zouden groeien. Bij meisjes op deze leeftijd komen er steeds nieuwe follikels bij.

Hormonen hebben invloed op overbeharing

Bovendien kan de puberteit nog bepaalde hormonale schommelingen met zich meebrengen, waardoor het probleem met overbeharing ook uit zichzelf nog kon veranderen. Ik heb het – toch wel teleurgestelde – stel verzocht om over een jaar of twee nog eens terug te komen. Als er dan inderdaad te veel snorgroei zou zijn, kon laser-epilatie altijd nog!