Problemen bij de anus

Er zijn verschillende anale aandoeningen. In Nederland hebben miljoenen mensen last van hun anus, dat zich uit in de vorm van pijn en jeuk, bloedingen of incontinentie. Het gaat dan vaak om aambeien, huidflapjes bij de anus (marisken/skintags), anale fistels, kloofjes (scheurtjes), verzakkingen (prolaps), verzwakking van de kringspier of andere problemen met de bekkenbodem (incontinentie). Voor al deze anale aandoeningen heeft de gespecialiseerde proctoloog van U-Clinic verschillende behandelingen. U leest er meer over op de volgende pagina’s:

Intake en diagnose

Bij het eerste consult, dat overigens gewoon vergoed wordt door uw verzekering, neemt onze proctoloog (specialist in anale aandoeningen) graag alle tijd voor u. Hij zal u eerst een aantal vragen stellen over uw klachten en eventuele dagelijkse gewoonten die relevant kunnen zijn. Vervolgens zal hij u vragen plaats te nemen in de speciale, comfortabele onderzoeksstoel om u goed te kunnen onderzoeken. Daarbij gebruikt hij indien nodig een rectoscoop, waarmee hij in uw anus en endeldarm kan kijken. Aan de hand van zijn bevindingen zal hij samen met u een behandelplan opstellen. Daarbij legt hij u aan de hand van tekeningen en modellen goed uit wat er gaat gebeuren. U weet zo steeds precies waar u aan toe bent.

Behandeling

In veel gevallen volstaat een behandeling met medicijnen (zalf, pillen). Bij klachten rond de bekkenbodem proberen we de problemen eerst aan te pakken met fysiotherapie. Mocht echt een operatie nodig zijn, dan plannen we die in. Onze proctologen zijn ervaren chirurgen die eenvoudige ingrepen ter plekke – poliklinisch – kunnen uitvoeren. Mocht dat niet kunnen, dan verwijzen we u naar het ziekenhuis. In ieder geval blijft onze proctoloog uw behandelend arts. U ben dus steeds in vertrouwde handen.

Informatie en contact

Hebt u wel problemen, zoals pijn, jeuk of afscheiding in of rond de anus maar weet u niet precies wat u mankeert? Neem gerust contact met ons op. Een eerste afspraak wordt door alle verzekeraars vergoed (mits u een verwijsbrief van de huisarts meeneemt), al moet u wel een eigen risico betalen. Onze proctoloog kan u snel vertellen wat er aan de hand is en welke behandelingen er mogelijk zijn.

Naam

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |