Dermatologie – specialisme voor huidziekten

U-Clinic Westerpark is gespecialiseerd in de dermatologie – de diagnose en behandeling van huidaandoeningen. Net als bij de andere U-Clinic vestigingen valt op hoe de specialisten zélf de volledige begeleiding verzorgen. Van het eerste kennismakingsgesprek tot en met de nazorg. Bijzonder is ook hun samenwerking met het in hetzelfde pand gevestigde U-Clinic Cosmedilight, onze praktijk voor huidtherapie. De dermatologen werken nauw samen met de huidtherapeuten én met u aan optimale behandeling van uw huidproblemen.

Uw huid is een boeiend en belangrijk orgaan, dat helpt uw lichaamstemperatuur te reguleren en dat u beschermt tegen de ‘boze’ buitenwereld. Het is een zichtbaar en soms ook kwetsbaar orgaan. Er bestaan veel aandoeningen van de huid. Van virussen (zoals wratjes) tot bacteriële infecties. Van problemen met roodheid in het gelaat (couperose) of met de talgklieren (acne) tot eczeem en hyperactieve zweetklieren. Plus natuurlijk diverse vormen van huidkanker. Dat maakt de dermatologie tot een van de breedste medische specialismen. Dermatologen volgen na hun zesjarige opleiding tot basisarts nog een vijfjarige specialisatie tot dermatoloog. De dermatologen van U-Clinic blinken uit in een zeer persoonlijke benadering. Helemaal in de U-Clinic stijl dus!

Diagnose huidaandoeningen

Doordat er zoveel verschillende huidaandoeningen zijn, speelt diagnose een belangrijke rol. Het verschil tussen een onschuldige moedervlek en een potentieel gevaarlijke huidtumor is zeker in het beginstadium niet makkelijk te zien. Onze dermatologen nemen tijdens de intake ruim de tijd om met u te spreken over de aanleiding van uw klachten en om u goed te onderzoeken. Op basis van hun ervaring kunnen ze vaak al snel de juiste diagnose stellen. En zo niet, dan kunnen ze een kweekje nemen, bloedonderzoek doen, of een stukje huid wegnemen om te laten onderzoeken in het lab. Of met een speciale huidmicroscoop (dermatoscoop) uw huid van heel dichtbij onderzoeken.

dermatologie

Behandeling van huidziekten

Het is lastig hier iets algemeens over de behandeling te zeggen, omdat elk van de honderden huidaandoeningen een andere aanpak vergt. Wel is het prettig te weten dat de dermatoloog alles in overleg met u doet. Wij stellen samen met u een behandelplan op, zodat u ook heel goed weet wat úw rol hierin is. Met name bij huidaandoeningen is de rol van de patiënt in een succesvolle therapie groot. Daarnaast werken we zoals gezegd samen met onze ‘buren’, de huidtherapeuten, die u kunnen ondersteunen bij behandeling van onder meer acnecouperose en overmatige beharing. Klik hieronder door voor meer informatie over veelvoorkomende huidaandoeningen:

Acne (jeugdpuistjes)
Eczeem
Huidkanker (moedervlekken)
Psoriasis
Wratten
Zonbeschadigde huid (actinische keratose)

Naam

Hypermoderne aanpak van transpiratieklachten

Als een van de eerste klinieken in Nederland beschikken wij over het innovatieve ‘miraDry’ apparaat, effectief tegen overmatige transpiratie in de oksels. Lees hierover meer op de aparte pagina over behandeling van transpiratieproblemen.

Het voordeel van het U-Clinic netwerk

Omdat onze praktijk voor dermatologie onderdeel is van U-Clinic, profiteert u als patiënt ook van de gebundelde kennis van dit netwerk. Met name bij klachten die onder verschillende specialismen vallen, zoals spataderen (ook flebologie) of anale wratjes (ook proctologie) kunnen wij altijd de expertise van onze collega’s in andere U-Clinic vestigingen inroepen. U bent daarmee verzekerd van absolute topzorg. Met een menselijk gezicht.

Mannen en vrouwen

Omdat dermatologische problemen nogal intiem kunnen zijn, vinden sommige mensen het prettiger om geholpen te worden door iemand van hun eigen geslacht. Bij U-Clinic werken zowel mannelijke als vrouwelijke dermatologen. Als u bij het eerste contact uw voorkeur voor een man of een vrouw uitspreekt, houden wij daar rekening mee bij het plannen van uw afspraak.

Problemen met uw huid? Neem contact op.

Als u last hebt van een huidziekte, of u vertrouwt een moedervlek niet, dan kunt u een afspraak plannen via uw huisarts, of rechtstreeks contact opnemen. Een eerste consult wordt altijd vergoed door de verzekering, mits u een verwijsbrief van de huisarts meeneemt. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak direct 085 – 022 0580 of ga naar onze speciale contactpagina.

U-Clinic locaties

U-Clinic Amstelveen
Asserring 184A
1187 KL Amstelveen
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Amsterdam
Haarlemmerweg 25A
1051 KN Amsterdam
routeplanner

> dermatologie
> flebologie
> proctologie

U-Clinic Bussum
Olmenlaan 159
1404 DE Bussum
routeplanner

> flebologie
> proctologie

U-Clinic Hattem
Eikenlaan 15
8051 BD Hattem
routeplanner

> flebologie
> proctologie

Algemene contactgegevens
Tel: 085 - 022 0580
E-mail: info@u-clinic.nl
Bekijk de >kaart<

Openingstijden
ma t/m vrij 09:00 - 17:00 u
Avondpoli op afspraak

© 2022 U-Clinic    |    webdesign by iWeb     |