Home > Huidverbetering > Huidverbeterende behandelingen

Huidverbeterende behandelingen

Een stralende huid is niet alleen een teken van schoonheid, maar ook van gezondheid. Helaas kunnen verschillende huidaandoeningen ons zelfvertrouwen aantasten en ons ongemak bezorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van huidverbeterende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen om diverse huidproblemen aan te pakken en onze huid te verjongen en te verfraaien.

Plan een gesprek

Soorten huidaandoeningen

Huidaandoeningen kunnen variëren van overbeharing tot acne en couperose. Overbeharing kan zowel mannen als vrouwen treffen en wordt vaak ervaren als cosmetisch storend. Acne, een veelvoorkomend probleem bij zowel tieners als volwassenen, kan leiden tot ontstekingen en littekens. Couperose, gekenmerkt door rode adertjes in het gezicht, kan ook zorgen voor onzekerheid.

Overbeharing

Overbeharing kan op verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen en kan veroorzaakt worden door hormonale schommelingen, genetica of medicatie. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar, zoals lasertherapie en elektrisch epileren, die de haargroei kunnen verminderen en zelfs permanent kunnen verwijderen.

Acne

Acne kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hormonale veranderingen, stress, en een overproductie van talg. Behandelingen variëren van medicatie voorgeschreven door een dermatoloog tot peelings en microneedling, die de huid vernieuwen en onzuiverheden verminderen.

Couperose

Couperose wordt gekenmerkt door rode adertjes in het gezicht, met name op de wangen en neus. Voor de behandeling van couperose kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals IPL-laser en peelings, die de roodheid verminderen en de huidkwaliteit verbeteren.

Huidaandoeningen behandelen

Het behandelen van huidaandoeningen vereist maatwerk, waarbij de behandeling wordt afgestemd op de individuele behoeften en de ernst van de aandoening. Een huidtherapeut kan een uitgebreide huidanalyse uitvoeren en een behandelplan opstellen dat het beste past bij jouw specifieke situatie.

Lasertherapie behandeling voor overbeharing

Lasertherapie is een populaire en effectieve methode voor het verwijderen van ongewenst haar. Tijdens de behandeling wordt een krachtige laserstraal gebruikt om de haarzakjes te vernietigen, waardoor de haargroei wordt verminderd en uiteindelijk stopt.

Elektrisch epileren

Elektrisch epileren is een methode waarbij individuele haren worden verwijderd met behulp van een dun naaldje en een elektrische stroomstoot. Deze behandeling is met name geschikt voor kleine gebieden en kan worden gebruikt voor het verwijderen van fijne en blonde haren.

Medicatie via dermatoloog

Bij ernstige huidaandoeningen, zoals acne, kan een dermatoloog medicatie voorschrijven om de symptomen te verminderen en verdere ontstekingen te voorkomen. Dit kan onder meer antibiotica, retinoïden of hormonale medicatie omvatten.

Peeling voor acne

Een chemische peeling kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur. Tijdens de behandeling wordt een chemische oplossing op de huid aangebracht, die de bovenste huidlagen verwijdert en de huid vernieuwt.

Dermapen

Dermapen, ook wel microneedling genoemd, is een behandeling waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om microscopische verwondingen te veroorzaken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de huid en bevordert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid strakker en gladder wordt.

M22 IPL-laser en lichttherapie

De M22 IPL-laser en lichttherapie zijn effectieve behandelingen voor een breed scala aan huidaandoeningen, waaronder pigmentvlekken, couperose en rosacea. De behandeling maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de huid te verbeteren en een egale teint te bevorderen.

Peeling voor couperose

Een peeling kan ook worden ingezet voor de behandeling van couperose. Door middel van een chemische oplossing worden de bovenste huidlagen verwijderd, waardoor roodheid en oneffenheden verminderen en de huid er egaler uitziet.

Zijn huidaandoeningen gevaarlijk?

Hoewel veel huidaandoeningen niet levensbedreigend zijn, kunnen ze wel aanzienlijk van invloed zijn op ons zelfvertrouwen en onze kwaliteit van leven. Het is daarom belangrijk om huidproblemen serieus te nemen en tijdig professionele hulp te zoeken.

Veelgestelde vragen over huidverbetering

 • Wat zijn huidverbeterende behandelingen?
  Huidverbeterende behandelingen omvatten een breed scala aan procedures die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en uitstraling van de huid, zoals peelings, lasertherapieën, en microneedling.
 • Welke behandeling voor huidverjonging?
  Voor huidverjonging zijn verschillende behandelingen beschikbaar, waaronder fractionele laserbehandelingen, peelings, en fillers die rimpels verminderen en de huid strakker maken.
 • Wat kost huidverjonging?
  De kosten voor huidverjonging variëren afhankelijk van het type behandeling, de omvang van het gebied dat behandeld moet worden, en de kliniek waar de behandeling wordt uitgevoerd.
 • Welke huidbehandelingen worden vergoed?
  Of huidbehandelingen worden vergoed, hangt af van de aard van de behandeling en je zorgverzekering. In sommige gevallen kunnen huidtherapeutische behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.
Blog